Αρχική Νέα Τοπικά Με υδροπλάνο σε Κυκλάδες & Β.Αιγαίο

Με υδροπλάνο σε Κυκλάδες & Β.Αιγαίο

6


Στο πλαίσιο των εξαγγελιών του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη για τη σύνδεση της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας με γέφυρα τα υδροπλάνα, που εξασφαλίζουν την άμεση πρόσβαση των κατοίκων τους στο κέντρο, υπεγράφη χθες στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου σύμβαση με την εταιρεία AIRSEA LINES διάρκειας τριών ετών για τη λειτουργία υδατοδρομίου και την έναρξη δρομολογίων από το Λαύριο για τα νησιά Κυκλάδων και Βορείου Αιγαίου (μέχρι τρεις πτήσεις ημερησίως).

 

Η δρομολόγηση των υδροπλάνων, που έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον του επιβατικού κοινού, αναμένεται τους ερχόμενους μήνες, αμέσως μετά την έγκριση του υδατοδρομίου από τα αρμόδια Υπουργεία.

 

Σημειώνεται ότι, με επιτυχία εκτελούνται ήδη δρομολόγια υδροπλάνων από την Πάτρα προς την Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Ιωάννινα, ενώ σύντομα θα υπάρξει ένα πλήρες δίκτυο για τα Ιόνια νησιά.

 

Στόχος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία για τη σύνδεση νησιωτικών προορισμών με τα μεγάλα Κέντρα προς κάλυψη των αναγκών όλης της νησιωτικής Ελλάδας.


Πηγή: ΥΕΝ, 21/9