Αρχική Νέα Τοπικά Χάνει σε ανταγωνιστικότητα το ελληνικό νηολόγιο

Χάνει σε ανταγωνιστικότητα το ελληνικό νηολόγιο

7

ΕΠΙ τάπητος τίθεται και πάλι το θέμα της ανταγωνιστικότητας του υπό ελληνική σημαία πλοίου εν όψει και της κοινής συνεδρίασης των δυο διοικητικών συμβουλίων της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου την επόμενη εβδομάδα στον Πειραιά.


Αν και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας εμφανίζεται μία περαιτέρω ποιοτική βελτίωση του ελληνικού νηολογίου τόσο σε ό,τι αφορά το μέγεθος των πλοίων (αύξηση χωρητικότητας) όσο και την ηλικία του στόλου (περαιτέρω μείωση της μέσης ηλικίας των πλοίων), ωστόσο είναι πασιφανές σε οποιονδήποτε εμπλεκόμενο με την ελληνική ναυτιλία ότι το ελληνικό νηολόγιο χάνει σε ανταγωνιστικότητα έναντι των άλλων ευρωπαϊκών και ότι απαιτούνται μέτρα στρατηγικού χαρακτήρα που θα συμβάλουν στο να διατηρηθεί η παγκόσμια πρωτιά της ελληνόκτητης ναυτιλίας.

Η ελαστικοποίηση των συνθέσεων και η ουσιαστική αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, με την προσέλκυση περισσότερων νέων στο ναυτικό επάγγελμα είναι σύμφωνα με εξέχοντες παράγοντες της ελληνικής ναυτιλίας τα δύο μέτρα που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής σημαίας, αλλά και στην ανανέωση και επέκταση της ελληνόκτητης ναυτιλίας. Επισημαίνεται ότι και στην προηγούμενη συνάντησή τους τον περασμένο Μάρτιο, τα διοικητικά συμβούλια των δυο εφοπλιστικών ενώσεων είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για τη συνεχή μείωση του εθνικού νηολογίου.


Θετικό το ισοζύγιο στο νηολόγιο


Πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, και έχει στη διάθεσή του το μέγαρο Μαξίμου, η δύναμη του υπό ελληνική σημαία στόλου (πλοία άνω των 100 gt) ανέρχεται σε 1.491 πλοία χωρητικότητας 30,7 εκατ. ολικής χωρητικότητας gt).


– Επίσης η εξέλιξη του ισοζυγίου εγγραφών-διαγραφών ποντοπόρων πλοίων κατά το χρονικό διάστημα από 1/8/2005 μέχρι 1/8/2006 παρουσίασε θετικό αποτέλεσμα τόσο σε αριθμό πλοίων (ποσοστό αύξησης 4%), όσο και σε ολική χωρητικότητας (ποσοστό αύξησης 8%), που αναμένεται να έχει θετική επίδραση στην αγορά εργασίας και κατ’ επέκταση στην εθνική οικονομία. Ειδικότερα την πιο πάνω περίοδο ενεγράφησαν στο ελληνικό νηολόγιο 56 ποντοπόρα πλοία συνολικής ολικής χωρητικότητας 3.182.646 κόρων, ενώ αντίθετα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα διεγράφησαν 54 πλοία συνολικής ολικής χωρητικότητας 1.799.097 κόρων.


– Ο μέσος όρος ηλικίας των εγγραφέντων κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα πλοίων ήταν τα 4 έτη έναντι μέσου όρου 21 ετών των πλοίων που διεγράφησαν.


– Ο μέσος όρος ηλικίας του ελληνόκτητου στόλου σε σχέση με το εκτόπισμα (dwt) παρουσιάζει περαιτέρω μείωση ευρισκόμενος στα 11,7 έτη ένα 11,9 έτη του 2005. Ακόμη μικρότερος εμφανίζεται ο μέσος όρος ηλικίας του υπό ελληνική σημαία στόλου, που διαμορφώνεται στα 6,9 έτη έναντι των 9,8 ετών του παγκόσμιου στόλου, γεγονός που καταδεικνύει τη σαφή τάση ανανέωσης αυτού. Το εθνικό ναυτεργατικό δυναμικό που απασχολείται σήμερα στα υπό ελληνική σημαία και ελληνόκτητα πλοία ξεπερνά τους 25.000 ναυτικούς.


– Επίσης τον Αύγουστο του 2006 είχαν δραστηριότητα (γραφεία ή υποκαταστήματα) στη χώρα μας 1.021 αλλοδαπές ναυτιλιακές εταιρείες έναντι 1.155 εταιρειών τον Αύγουστο του 2005. Το προσωπικό που απασχολείται στις παραπάνω εταιρείες ανέρχεται στα 11.764 άτομα έναντι 11.041 ατόμων πέρυσι, εκ των οποίων 10.383 Ελληνες έναντι 9.753 και 1.381 αλλοδαποί έναντι 1.288.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική, 22/9