Αρχική Νέα Τοπικά Αλέκος Γαϊτάνος: “Η Νομαρχία δεν είναι τσιφλίκι του κ.Λαμπρινούδη”

Αλέκος Γαϊτάνος: “Η Νομαρχία δεν είναι τσιφλίκι του κ.Λαμπρινούδη”

4

Ο Υποψήφιος Νομάρχης Χίου κ.Αλέκος Γαϊτάνος καλεί το Νομάρχη να εφαρμόσει όλα όσα απαιτούνται για το θέμα του Κορακάρη βάσει αποφάσης του προηγούμενου Νομαρχιακού Συμβουλίου και συγκεκριμένα αναφέρει:

 

“Η δημοσιοποίηση της αρνητικής βούλησης του κ. Νομάρχη να εφεσιβάλει την πρωτόδικη δικαστική απόφαση για τον Κορακάρη εγείρει ζητήματα ανεπάρκειας στον τρόπο προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος  από την παρούσα Νομαρχιακή Αρχή.


Θεωρώντας προφανώς τσιφλίκι του την Νομαρχία, κυνικά ομολογεί ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει τη σχετική διάταξη νόμου που ρητά ορίζει την υποχρέωση του για προσφυγή έως την τελεσιδικία της απόφασης. Πόσο δε μάλλον που η διακύβευση της απόφασης αυτής άπτεται της προστασίας της υγείας των πολιτών, εξαιτίας της επαπειλούμενης μόλυνσης της κυριότερης υδατολεκάνης υδροδότησης του νησιού.


Ο κ Νομάρχης συνειδητά δεν εφαρμόζει την αρχή της συνέχειας της δημόσιας διοίκησης αρνούμενος ως οφείλει  να ολοκληρώσει το δικαστικό αγώνα που αποφάσισε το προηγούμενο  Νομαρχιακό Συμβούλιο. Απαξιώνοντας πλήρως τη λειτουργία του θεσμικού αυτού οργάνου καταστρατηγεί κάθε έννοια προάσπισης των συμφερόντων των πολιτών.

 

Η βούληση του κ. Λαμπρινούδη να ταυτισθεί στην ουσία με τα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Κορακάρη, τον καθιστά υπόλογο όχι μόνο έναντι των θεσμικών του υποχρεώσεων αλλά και έκθετο στις συνειδήσεις των πολιτών του νομού μας.
Θέτουμε προ των ευθυνών τους  άπαντες. Κάνουμε έκκληση για άμεση σύγκλιση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Είναι το ελάχιστο που το συμφέρον των πολιτών επιτάσσει.”