Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Ελπιδοφόρο εμβόλιο για τις γυναίκες

Ελπιδοφόρο εμβόλιο για τις γυναίκες

10

Το εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας θα αρχίσει να διατίθεται στις χώρες της ΕΕ από τον ερχόμενο μήνα.

 
Το πρώτο εμβόλιο που προλαμβάνει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, το Gardasil της φαρμακοβιομηχανίας Merck & Co Inc., εγκρίθηκε για διάθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα η κοινοπραξία που θα το εμπορευθεί στην Ευρώπη.

Η έγκρισή του αναμενόταν αφότου μια επιτροπή ευρωπαίων εμπειρονγωμόνων έδωσε το πράσινο φως τον Ιούλιο. Η έγκριση ανοίγει το δρόμο για να κυκλοφορήσει το Gardasil στην αγορά πριν από το τέλος Οκτωβρίου και φέρνει ένα βήμα πιο κοντά το μαζικό εμβολιασμό εναντίον του θανατηφόρου καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.


Το Gardasil, οι πωλήσεις του οποίου θα αποφέρουν, σύμφωνα με τους αναλυτές, πολλά δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, είναι ένα νέος είδος εμβολίου που προλαμβάνει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας προστατεύοντας από τον σεξουαλικά μεταδιδόμενο ιό HPV που μπορεί να προκαλέσει όγκους.


Έχει ήδη εγκριθεί στις ΗΠΑ και σε αρκετές άλλες χώρες. Στην Ευρώπη θα πωλείται από την Sanofi Pasteur MSD, μια κοινοπραξία ανάμεσα στην Merck και την Sanofi-Aventis.


«Θα αρχίσουμε τη διάθεση στην πρώτη χώρα (στην Ευρώπη) πριν από το τέλος Οκτωβρίου. Ο στόχος μας είναι να έχουμε το προϊόν διαθέσιμο το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Ντιντιέ Ος, ο πρόεδρος της Sanofi Pasteur MSD, σε τηλεφωνική συνέντευξή του προς το πρακτορείο Ρόιτερ.

 

Πηγή: Καθημερινή, 22/9