Αρχική Πολιτισμός Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς με ξεναγήσεις στα Μουσεία

Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς με ξεναγήσεις στα Μουσεία

6

 
Το Σαββατοκύριακο, 23 & 24 Σεπτεμβρίου θα γίνουν δωρεάν θεματικές ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο με την ευκαρία του γιορτασμού των ευρωπαϊκών ημερών πολιτιστικής κληρονομιάς.
Μάλιστα φέτος οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (22 έως 24 Σεπτεμβρίου) έχουν ως θέμα τους τον «Πολιτισμό στο τραπέζι και τις ποικίλες προσεγγίσεις της ιστορίας της διατροφής».
Χαρακτηριστική είναι εκδήλωση που θα γίνει στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας:

O Χυτρίων -ένας μάγειρας της κλασικής εποχής- θα «ζωντανέψει» στις γωνιές της Αρχαίας Αγοράς. Θα αποκαλύψει σε όσους σπεύσουν να τον γνωρίσουν πως στην κουζίνα του δεν είχε ποτέ μελιτζάνες, πατάτες, ντομάτες ή πιπεριές, αλλά πως από τις σπεσιαλιτέ του ήταν τα σουβλάκια, όχι μόνο με κρέας κατά προτίμηση χοιρινό -είχε μεγαλύτερη ζήτηση ως φθηνότερο-, αλλά και με λουκάνικο.
Στο τσουκάλι του βράζουν συχνά-πυκνά όσπρια, κρεμμυδόσουπες για τα χαμηλά βαλάντια και τσουκνίδες, ενώ δεν σερβίριζε ποτέ χωρίς ψωμί. Και αφού μιλήσει για τα ακριβά κρασιά της εποχής του (Χίου, Νάξου, Θάσου, Μιλήτου) θα μας δείξει τα μαγειρικά του σκεύη που φυλάσσονται στο μουσείο και θα κεράσει μία από τις σπεσιαλιτέ του στις 22 (μόνο για σχολεία), 23 και 24 Σεπτεμβρίου.
(ΠΗΓΗ: news.in.gr, η ειδική σημείωση για τη Χίο του chiosnews.com).

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ