Αρχική Νέα Οικονομία Οικονομία: Σύμπραξη δύο τυπογραφείων του νησιού

Οικονομία: Σύμπραξη δύο τυπογραφείων του νησιού

19

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

 

Μετά από μια διετή επιτυχημένη συνεργασία, δύο από τις μεγαλύτερες εκτυπωτικές εταιρείες της Χίου προχώρησαν στο επόμενο βήμα τους, εγκαινιάζοντας μια πολυεπίπεδη επιχειρηματική συμμαχία. Το ιστορικό τυπογραφείο «Ο ΤΥΠΟΣ» ιδιοκτησίας των αδελφών Βαγγέλη και Δημήτρη Ζήσιμου που εδρεύει -στο γνωστό από παλιά σημείο- στην οδό Βενιζέλου 77 και το «ΕΝΤΥΠΟ» των Γιάννη Σαλιάρη και Αντώνη Ζαννίκου -που συμπληρώνει ήδη είκοσι χρόνια καταλυτικής παρουσίας στην τυπογραφία της Χίου-, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αλλάζουν το τοπίο των γραφικών τεχνών και της οπτικής επικοινωνίας στο νησί μας. Επενδύοντας από κοινού σε νέο υπερσύγχρονο εξοπλισμό, στοχεύουν αφενός να καθετοποιήσουν τις παραγωγικές τους μονάδες και αφετέρου να αξιοποιήσουν τις νέες δυνατότητες που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία. Με το νέο τεχνολογικό εξοπλισμό που έχουν ήδη εγκαταστήσει, οι παραπάνω επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν εκτυπωτικά  προϊόντα με τη γνωστή ανώτερη ποιότητα, ικανοποιώντας ταυτόχρονα και τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς, που θέλει ταχύτατες και ευέλικτες εκτυπώσεις, με χαμηλό κόστος. Οι ψηφιακές εκτυπώσεις offset (η πρώτη επένδυση του είδους σε ολόκληρο το Αιγαίο), οι ψηφιακές εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους (banners, πανώ, γιγαντοαφίσσες) αλλά και οι συμβατικές εκτυπώσεις offset νέας γενιάς (από τον υπολογιστή στο πιεστήριο, χωρίς φιλμ) είναι πια γεγονός, ικανοποιώντας έτσι και τις πλέον απαιτητικές εκτυπωτικές ανάγκες.
Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η εγκατάσταση Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας κατά ISO 9001:2000, η ανακύκλωση του συνόλου των υπολειμμάτων χαρτιού (προσφορά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες) και η μηδενική επιβάρυνση του περιβάλλοντος από κάθε είδους απόβλητα, ολοκληρώνουν τον καινοτόμο και κοινωνικά υπεύθυνο χαρακτήρα της νέας παραγωγικής μονάδας.
Οι δύο επιχειρήσεις, τόσο το «ΕΝΤΥΠΟ» όσο και «Ο ΤΥΠΟΣ», θα εξακολουθήσουν να δραστηριοποιούνται αυτόνομα, διατηρώντας τα εταιρικά τους σχήματα καθώς και τους χώρους τους στις οδούς Στεφάνου Τσουρή και Βενιζέλου αντίστοιχα.