Αρχική Νέα Τοπικά Μανωλάκης Χρήστος: “Ανύπαρκτο έργο της νομαρχιακής αρχής στην Βορειοανατολική Χίο”

Μανωλάκης Χρήστος: “Ανύπαρκτο έργο της νομαρχιακής αρχής στην Βορειοανατολική Χίο”

7

Ο υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με το συνδυασμό ΧΙΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, Μανωλάκης Χρήστος σε επιστολή του αναφέρει:

 

“Κατάγομαι από τις Αμάδες και είμαι τοπικός σύμβουλος εδώ και τέσσερα χρόνια. Η Βορειοανατολική Χίος σε θέματα ανάπτυξης, υποδομών, προβολής βρίσκεται πολύ πίσω σε σχέση με τον υπόλοιπο νομό. Σίγουρα, σε αυτό το θέμα ευθύνη έχουν οι εκάστοτε δημοτικές αρχές, με προεξέχουσα τη σημερινή ανύπαρκτη δημοτική αρχή Μαρινάκη, αλλά υπεύθυνη είναι και η νομαρχιακή αρχή.

Όταν ασχολείσαι με μια περιοχή, μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους, δείχνεις το τι σκέφτεσαι για την περιοχή αυτή. Το μόνο έργο αρμοδιότητας της νομαρχίας που έγινε στην περιοχή μου είναι η τσιμεντόστρωση ενός (1) χιλιομέτρου του δρόμου ο οποίος οδηγεί στην παραλία του χωριού των Αμάδων και ενός (1) χιλιομέτρου του δρόμου που οδηγεί στην παραλία των Καμπιών. Και αυτά έγιναν λίγο καιρό πριν τις νομαρχιακές εκλογές, ενώ δημοτικοί σύμβουλοι της απερχόμενης δημοτικής αρχής, σε σχετική ερώτηση, απαντούσαν ότι το έργο είναι στα σχέδια της νομαρχίας εδώ και τέσσερα χρόνια.


Επίσης, θα ήθελα να τονίσω το πόσο πρόχειρα αντιμετωπίζει η σημερινή νομαρχιακή αρχή τις επισκευές της εθνικής οδοποιίας. Πολλοί από εσάς θα γνωρίζουν ότι το εθνικό δίκτυο μεταξύ Καμπιών και Σπαρτούντας ήταν κατεστραμμένο σε πολλά σημεία, αλλά η σημερινή νομαρχιακή αρχή αδιαφορούσε. Πολλοί από εσάς έχετε έρθει αντιμέτωποι  με τα αδέξια μπαλώματα στους δρόμους, που έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη φθορά στα αυτοκίνητά μας, αλλά και τη σπατάλη του δημόσιου χρήματος, γιατί μετά από λίγο χρονικό διάστημα αναγκάζεται η νομαρχιακή αρχή να κάνει και άλλο μπάλωμα.


Και το μεγαλύτερο ολίσθημα αυτής της νομαρχιακής αρχής ήταν η υπόθεση με την Πελινναίο Όρος ΑΕ. Η ιδέα για την εκμετάλλευση του αιγοπρόβιου γάλακτος ανήκε στον αείμνηστο νομάρχη Καλουτά είχε σχεδιάσει το όλο έργο στα όρια του δήμου Καρδαμύλων. Έργο το οποίο εκτός από οικονομικά οφέλη στους κτηνοτρόφους θα έδινε και θέσεις εργασίες σε δημότες της ευρύτερης περιοχής.


Όμως, η σημερινή νομαρχιακή αρχή αυτά δεν τα υπολογίζει. Μετέφερε την όλη επιχείρηση στο Δήμο Καμποχώρων, αφού πρώτα άλλαξε τα δεδομένα και από επιχείρηση των κτηνοτρόφων έγινε επιχείρηση των νομαρχιακών συμβούλων της, ενώ ταυτόχρονα μεθόδευσε το κλείσιμο του συνεταιριστικού εργοστασίου γάλακτος.


Όλα αυτά δείχνουν πώς κινείται και τι σκέφτεται η σημερινή νομαρχιακή αρχή για την ανάπτυξη του νησιού μας.


Η ΧΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.”