Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Συνέχιση της απεργίας τους αποφάσισαν οι δάσκαλοι

Συνέχιση της απεργίας τους αποφάσισαν οι δάσκαλοι

27

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Το «μπαλάκι» στη Μ.Γιαννάκου
Για μία ακόμη εβδομάδα συνεχίζουν την απεργία τους οι δάσκαλοι


                                                                  ΑΠΕ
Τη Δευτέρα οι δάσκαλοι θα συγκεντρωθούν εκ νέου έξω από το υπουργείο Παιδείας

Αθήνα
Την απόφαση να συνεχίσουν την απεργία τους για άλλη μία εβδομάδα πήραν το Σάββατο οι πρόεδροι των κατά τόπους συλλόγων δασκάλων και νηπιαγωγών, κατά τη Γενική Συνέλευσή τους, που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.


Η απόφαση ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τις τοποθετήσεις των προέδρων. Υπέρ της απεργίας ψήφισαν επτά από τα 11 μέλη του Συμβουλίου, ενώ την προηγούμενη φορά η απόφαση είχε ληφθεί με έξι ψήφους. Τώρα, προσετέθη και ο εκπρόσωπος που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ ψήφισαν εναντίον της συνέχισης της απεργίας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Μπράτης, τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία θα συναντηθούν με την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, οργανώνουν συγχρόνως και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας.


«Εάν η υπουργός» προσέθεσε, «δεν έχει ικανοποιητικές απαντήσεις, θα συνεχιστεί η απεργία». Μάλιστα, πρότεινε τα χρήματα που κόβονται από τους απεργούς να δοθούν στα σχολεία, για να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες τους.

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ζητούν να καθορισθεί ο μισθός του πρωτοδιοριζόμενου στα 1.400 ευρώ, από 950 που είναι σήμερα. Η υπουργός Παιδείας πάντως, έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων του κλάδου έχει ικανοποιηθεί. Μάλιστα, για το επίδομα των 103 ευρώ, το υπουργείο έχει υποσχεθεί ότι θα καταβληθεί στους δασκάλους από την 1η Ιανουαρίου του 2007.


news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ