Αρχική Νέα Τοπικά Περιπέτεια εν πτήσει για 69 επιβαίνοντες σε αεροσκάφος της Hellas Jet

Περιπέτεια εν πτήσει για 69 επιβαίνοντες σε αεροσκάφος της Hellas Jet

5

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 63 επιβατών και του εξαμελούς πληρώματος του Αirbus Α320 της αεροπορικής εταιρείας Hellas Jet, που εκτελούσε την πτήση Βρυξέλλες-Ρόδος-Ηράκλειο.

Λίγο πριν από την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Ρόδου, και ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από τη Χίο, ο πιλότος διαπίστωσε βλάβη σε ορισμένα από τα όργανα του κόκπιτ, που ήταν απαραίτητα για την προσγείωση του αεροσκάφους.


Ο πιλότος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου, όπου ανέφερε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και πήρε εντολή να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», στο Ηράκλειο της Κρήτης, το οποίο διέθετε όλα τα απαραίτητα μέσα.


Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου σήμανε αμέσως συναγερμός και υπήρξε κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών και των συστημάτων για την ομαλή προσγείωση του Airbus, το οποίο, συνοδευόμενο αρχικά από δύο Mirage και στη συνέχεια από δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, προσγειώθηκε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα.


Οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος, ενώ το Airbus οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου, για να ελεγχθεί από τεχνικούς.


Το Α320 της αεροπορικής εταιρείας Hellas Jet ήταν μισθωμένο από λετονική εταιρεία, με λετονικό πλήρωμα, και από τους 63 επιβάτες, οι 16 είχαν προορισμό το Ηράκλειο.


Αμέσως μετά την ασφαλή προσγείωση, επιβάτες της πτήσης είπαν στους δημοσιογράφους ότι ο κυβερνήτης τούς ενημέρωσε για το πρόβλημα και ότι είχαν αγωνία μέχρι την προσγείωση.


news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ