Αρχική Νέα Τοπικά Γιώργος Γεωργίτσης: “ΚΟΡΑΚΑΡΗΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ”

Γιώργος Γεωργίτσης: “ΚΟΡΑΚΑΡΗΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ”

25

Η απόφαση του Πρωτοδικείου που απορρίπτει την προσφυγή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των συνδυασμών της αντιπολίτευσης για το επίμαχο θέμα της εγκυρότητας του συμβολαίου αγοράς της περιοχής του Κορακάρη από τους κυρίους Βίο και Τσάκο μπορεί να κλείνει ένα κύκλο αλλά ταυτόχρονα ανοίγει άλλους.

 

Σαν έτοιμος από καιρό ο Νομάρχης κ. Λαμπρινούδης δέχτηκε με ανακούφιση την απόφαση τασσόμενος ουσιαστικά στο πλευρό των αγοραστών και απέναντι σε όλους εκείνους που δίνουν τη μάχη για τη διάσωση της περιοχής από την οικοπεδοποίηση και την τσιμεντοποίηση. Ξεχνά ακόμη πως δεν έχει ανατραπεί και άρα ισχύει η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για απαλλοτρίωση της περιοχής και δηλώνει οτι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παρακολουθεί τα επενδυτικά σχέδια των αγοραστών. Αλήθεια έχει κάτι καλό να τους προτείνει;

 

Θα περίμενε κανείς από έναν Νομάρχη που πρέπει να υπηρετεί το δημόσιο και όχι ιδιωτικά συμφέροντα , διαφορετική και υπεύθυνη στάση. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Δήμαρχο Χίου κ. Μεννή μιας και η έκταση είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο τόσο από περιβαλλοντικής όσο και οικιστικής άποψης.

 

Εντύπωση όμως προκαλεί πως ούτε οι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι (κκ Βρουλής και Χαλλιορής) δεν έχουν πεί κουβέντα για το σημαντικό αυτό ζήτημα. Φαίνεται πως και γι’αυτούς τα επιχειρηματικά – οικονομικά συμφέροντα είναι πιο σοβαρά από τα λαικά συμφέροντα.

 

Αποψη μας είναι οτι ο αγώνας των ευαισθητοποιημένων πολιτών και φορέων θα πρέπει να συνεχιστεί . Ο δρόμος των προσπαθειών είναι μακρύς και τα μέσα αρκετά Αλλωστε εκκρεμεί και η προσφυγή του Συλλόγου Οικολογίας στο Στε.