Αρχική Νέα Τοπικά Ι.Μπουρνιά: «Αποφασίζει και διατάσσει ο Νομάρχης και για τον Κορακάρη;»

Ι.Μπουρνιά: «Αποφασίζει και διατάσσει ο Νομάρχης και για τον Κορακάρη;»

26

Κλείνει το μάτι σε Τσάκο και Βίο ο Πολ. Λαμπρινούδης κατά την Ισ. Μπουρνιά στο θέμα του Κορακάρη, αφού ο Νομάρχης σπεύδει να “κλείσει” το θέμα. ΄Ερχεται όμως σε αντίθεση με τα όσα ο ίδιος έλεγε 4 χρόνια πριν, όταν πιεζόμενος να πάρει θέση είχε εκδόσει έως και ειδικό φυλάδιο – δέσμευση (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) στο οποίο ανέφερε 4 στόχους του συνδυασμού του για τον Κορακάρη ουδείς εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε.

Στην ανακοίνωση της η Ισ Μπουρνιά αναφέρει:

 

“Το θέμα Κορακάρη παραμένει ανοιχτό.


Ποιος μπορεί να πάρει την ευθύνη να «κλείσει» το θέμα του Κορακάρη; Ένα θέμα τόσο σημαντικό, ζωτικής σημασίας για το νησί, μπορεί να αποτελέσει απόφαση ενός και μόνο ατόμου, ακόμη και αν αυτό το άτομο είναι ο νομάρχης;

 

Είναι γνωστή η σημασία του Κορακάρη και της υδατολεκάνης, που καλύπτει τις ανάγκες σε νερό πολύ μεγάλου μέρους της κεντρικής Χίου. Ο βομβαρδισμός πληροφοριών που δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ζήτημα του νερού, σε συνδυασμό με την αύξηση των ορίων του υδραργύρου, ειδικά για τους Δήμους Χίου και Αγίου Μηνά, η κακή ποιότητα νερού στον Δήμο Καμποχώρων αλλά και γενικότερα, για την οποία δεν υπάρχει ακόμη υπεύθυνη και ξεκάθαρη ενημέρωση από τη Νομαρχιακή Αρχή Λαμπρινούδη, συντελούν σε μια σύγχυση των πολιτών, καθώς παραμένει αναπάντητο το ερώτημα «Τι νερό πίνουμε τελικά;».

 

Τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα νερού ύδρευσης και άρδευσης, για τα οποία είχε δεσμευτεί προεκλογικά η νομ. Αρχή Λαμπρινούδη, αποδεικνύουν την αποτυχία της να δώσει τις λύσεις που είχε υποσχεθεί. Παράλληλα, αναδεικνύουν το θέμα του Κορακάρη, που συνδέεται άμεσα με τη λύση του υδρευτικού ζητήματος του νομού. Ένα θέμα για το οποίο ο κ. Λαμπρινούδης δήλωσε ότι δεν πρόκειται πλέον να αγωνιστεί για την προστασία του, ως οφείλει να κάνει, αν έχει ως γνώμονα το συμφέρον και την υγεία των πολιτών.

Ο κ. Λαμπρινούδης δεν προέβη σε ενημέρωση των πολιτών, ως όφειλε, ενώ από την ημέρα που ανέλαβε τη διοίκηση της νομαρχίας, τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα, για το οποίο έκανε μεγαλεπήβολες δηλώσεις προεκλογικά: ότι δήθεν θα προχωρούσε άμεσα σε απαλλοτρίωση και αναδάσωση. Σήμερα αποδεικνύεται η αφερεγγυότητα της νομαρχιακής αρχής Λαμπρινούδη, με τον ίδιο να δηλώνει ότι οφείλει να εξετάσει τα επενδυτικά σχέδια που θα καταθέσουν οι ιδιοκτήτες για την επίμαχη περιοχή του Κορακάρη. Αφήνει δε να εννοηθεί ότι δεν θα προχωρήσει σε συνέχεια του δικαστικού αγώνα που είχε ξεκινήσει, προκειμένου να αποδειχθεί το παράνομο της αγοραπωλησίας της επίμαχης έκτασης.


Παραθέτουμε προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Λαμπρινούδη στις εκλογές του 2002:


Ο κ. Λαμπρινούδης, ανάμεσα στις παροχολογικές προεκλογικές δεσμεύεις, ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ για την προστασία του Κορακάρη. Δεν τόλμησε όμως να υλοποιήσει καμία από τις δεσμεύσεις αυτές. Ο κ. Λαμπρινούδης είχε δεσμευτεί:


1. Άμεσο καθορισμό ζωνών χρήσης γης: ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ


2. Προστασία και αναδάσωση της περιοχής: ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ

 

Όχι στην οικοπεδοποίηση: Τι έκανε για να το διασφαλίσει;”