Αρχική Νέα Οικονομία Ξενοδοχεία Χανδρής: Αυξήσεις σε πληρότητες και έσοδα

Ξενοδοχεία Χανδρής: Αυξήσεις σε πληρότητες και έσοδα

48


Ο όμιλος αριθμεί σήμερα 1.095 δωμάτια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ καλή χρονιά για τα ξενοδοχεία Χανδρής είναι η φετινή, αφού οι μονάδες του ομίλου σε Αθήνα, Χίο και Κέρκυρα σημειώνουν σημαντικές αυξήσεις σε πληρότητες και έσοδα. Μιλώντας στη «Ν» ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Γιώργος Παϊδούσης τόνισε ότι η φετινή τουριστική σεζόν ήταν πολύ καλή για όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου.

Ο όμιλος αριθμεί σήμερα 1.095 δωμάτια στο Metropolitan Hotel (Αθήνα), στο Corfu Chandris και Dassia Chandris (Κέρκυρα) και το Chios Chandris (Χίος).


«Οι πληρότητες σε όλα τα ξενοδοχεία μας σημείωσαν αύξηση σε σχέση με πέρυσι, που ήταν επίσης μια καλή χρονιά», επισημαίνει ο κ. Παϊδούσης εξηγώντας «Η Κέρκυρα καταγράφει αύξηση πληροτήτων της τάξεως του 6-7%, κυρίως διότι δεν είχε πολλά περιθώρια αφού πέρυσι τα νούμερα της ήταν πολύ καλά. Στη Χίο το ποσοστό αύξησης ανέρχεται στο 14%, ενώ σημαντικά είναι τα νούμερα για την Αθήνα, όπου η αύξηση κυμαίνεται στο 12-13%».


Ο πρόεδρος της εταιρείας υπογραμμίζει ότι η αύξηση των εσόδων είναι μεγαλύτερη από τα ποσοστά των πληροτήτων, ενώ υποστηρίζει ότι χρειάζεται καλύτερη διαχείριση το θέμα των τιμών των δωματίων. Αξιοσημείωτη ήταν η αύξηση των Ρώσων τουριστών και γενικά των επισκεπτών από την Ανατολική Ευρώπη, ενώ μικρή κάμψη είχε η αγγλική αγορά.


Ο κ. Παϊδούσης τόνισε ότι και ο Σεπτέμβριος κινείται με σημαντικά ποσοστά πάνω από πέρυσι, ενώ για τον Οκτώβριο εκτίμησε ότι θα έχει επίσης αύξηση. Αναφορικά με την πορεία εργασιών του νέου ξενοδοχείου πόλης του όμιλου Χανδρή στη Θεσσαλονίκη, επεσήμανε ότι προχωρούν μέσα στο χρονοδιάγραμμα και η πολυτελής μονάδα αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του επόμενου έτους.


Υπενθυμίζεται ότι η νέα μονάδα 5 αστέρων, θα ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο στη Δυτική Πύλη της συμπρωτεύουσας, ενώ η επένδυση ανέρχεται στα 30 εκ. ευρώ. Το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 212 δωματίων και θα απευθύνεται κυρίως στον επαγγελματικό τουρισμό.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική, 26/9