Αρχική Νέα Τοπικά Η πώληση του 33% της Hellenic Seaways δρομολογεί εξελίξεις στην ακτοπλοΐα

Η πώληση του 33% της Hellenic Seaways δρομολογεί εξελίξεις στην ακτοπλοΐα

17

Εκπνέει στο τέλος αυτής της εβδομάδας η σιωπηρή προθεσμία που έχουν δώσει οι Μινωικές Γραμμές για την υποβολή προτάσεων ενδιαφέροντος για την πώληση του 33,3% (καταστατική μειοψηφία) της θυγατρικής Hellenic Seaways.


Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί προσφορές από τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου μέσω του βασικού μετόχου Απ. Βεντούρη και του εφοπλιστή Κ. Αγαπητού, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδιαφέρον και από την ΑΝΕΚ Lines, καθώς ο βασικός μέτοχος κ. Γ. Βαρδινογιάννης δεν έχει κρύψει την πρόθεσή του να αποκτήσει τη Hellenic Seaways και γι’ αυτό άλλωστε η εταιρεία προχωράει και σε μεγάλη αύξηση των ιδίων της κεφαλαίων πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί, πάντως, ότι πρωτεύοντα ρόλο στις εξελίξεις θα παίξει ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, ο οποίος ελέγχει στρατηγικό ποσοστό στη Hellenic Seaways (20%) και παράλληλα είναι βασικός μέτοχος στη μητρική εταιρεία των Μινωικών Γραμμών μαζί με τον κ. Περικλή Παναγόπουλο και τον Ιταλό επιχειρηματία κ. Γκριμάλντι. Οπως αναφέρουν πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Λασκαρίδη, ο εφοπλιστής δεν είναι αρνητικός και στην πώληση του ποσοστού του στη Hellenic Seaways εφόσον δεχθεί συμφέρουσα οικονομική πρόταση. Συνεπώς, οι σταυροειδείς μετοχικές σχέσεις στον χώρο της ακτοπλοΐας προετοιμάζουν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίοδο, καθώς αρκετοί υποστηρίζουν ότι η πώληση του 33% της Hellenic Seaways θα αποτελέσει τον καταλύτη για τις επόμενες εξελίξεις.


Να υπενθυμίσουμε ότι η θυγατρική των Μινωικών Γραμμών έχει εξαγγείλει τη συνέχιση της πολιτικής της για απόκτηση νέων πλοίων και δρομολόγησή τους στην εγχώρια αγορά (το 2007 θα παραληφθεί το Νήσος Χίος και θα παραγγελθεί και άλλο πλοίο), ενώ στο εξωτερικό θα δρομολογηθεί περαιτέρω επέκταση.


Οι εξελίξεις στην ακτοπλοΐα υπαγορεύονται από τη λήξη του πολέμου στην πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία και η σταδιακή αποκατάσταση της ομαλότητας στις χερσαίες διαδρομές, οι οποίες στερούν από τις γραμμές της Αδριατικής μέρος της ελκυστικότητας που είχε τα προηγούμενα χρόνια, ιδίως ως διαμετακομιστική οδός του εμπορίου. Κατά συνέπεια, υπάρχουν σοβαροί προβληματισμοί για την «αναδιάρθρωση» της παρουσίας των ελληνικών εταιρειών, ώστε να μειωθεί το κόστος από τη συνεχή άνοδο της τιμής του πετρελαίου και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα και να μειωθεί ο υψηλός τραπεζικός δανεισμός.
 
 Πήγη: Καθημερινή, 26/9