Αρχική Νέα Τοπικά Ηλίας Πολυχνιάτης για τις δηλώσεις του σχετικά με το θέμα του υδραργύρου

Ηλίας Πολυχνιάτης για τις δηλώσεις του σχετικά με το θέμα του υδραργύρου

11

   

Διευκρινήσεις για τις δηλώσεις που έκανε σε τοπικό ραδιόφωνο σχετικά με την υπουργική απόφαση για αύξηση των επιτρεπτών ορίων υδραργύρου στο νερό, κατόπιν αιτήματος της ΔΕΥΑΧ, μας έδωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Χημικών παραρτήματος Β. Αιγαίου Ηλίας Πολυχνιάτης.
   «Στην ΑΛΗΘΕΙΑ είπα ότι η τυπική διαδικασία με την οποία λήφθηκε και εκδόθηκε η απόφαση της τροποποίησης του ορίου του υδραργύρου, προβλέπεται από τη νομοθεσία. Επομένως είναι νόμιμη. Άρα εξ ορισμού αποδεκτή, όπως εξ ορισμού θεωρώ ότι δεν μπορεί να εκδόθηκε χωρίς κάποια τεκμηρίωση.
   Το αν προκαλεί ερωτηματικά ο τρόπος, ο χρόνος, το ύψος του νέου ορίου και γενικότερα οι συνθήκες υπό τις οποίες εκδόθηκε η απόφαση, είναι άλλη υπόθεση.
   Εξέφρασα όμως την απορία μου, γιατί δεν αξιοποιήθηκε η συμβουλευτική της ΔΕΥΑΧ επιτροπή που συγκροτήθηκε τον περασμένο Μάρτη και γιατί δεν ζητήθηκε η άποψή της. Η επιτροπή αυτή συνιστά ένα ευρύ επιστημονικό όργανο και θέματα όπως το υπό συζήτηση ή όπως αυτό της χρήσης των σωλήνων του Ναγού, είναι τυπικό αντικείμενό της.
   Η γνώμη μου, δηλαδή, είναι ότι η ΔΕΥΑΧ, αντί να λειτουργήσει με τον τρόπο που λειτούργησε,  όφειλε να θέσει το ζήτημα στην επιτροπή, για να διεκδικήσει και την αποδοχή επί της ουσίας της αποφάσεως.
   Ηλίας Πολυχνιάτης»