Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις Κλαίρη Γιομέλου -Κωστάλα: Περί «δογματικών» και άλλων…

Κλαίρη Γιομέλου -Κωστάλα: Περί «δογματικών» και άλλων…

15


Περί  «δογματικών»  και άλλων ………

Υπάρχουν κάποιοι που συχνά κατηγορούν την Αγωνιστική Συνεργασία Δημοτών Ομηρούπολης και τα μέλη της ως δογματικούς. Μάλλον δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη  δογματικός,  που σύμφωνα με το  λεξικό σημαίνει:  ανένδοτος, ανυποχώρητος, συντηρητικός.


Πέρα από την ανακρίβεια του χαρακτηρισμού, καθώς η παράταξή μας ποτέ δεν δήλωσε ότι κατέχει όλες τις απαντήσεις ή τη μία και μοναδική αλήθεια, η προσπάθεια να μας προσάψουν τον χαρακτηρισμό αυτό δείχνει το φόβο και την αγωνία τους.
Οι δικές μας αλήθειες μιλάνε στην καρδιά του κόσμου, γιατί χτίζονται πάνω στην ανιδιοτέλεια και τη γνήσια αγάπη και διάθεση για προσφορά στον τόπο μας.
Και για τις αρχές αυτές που τις πιστεύουμε, πράγματι δεν δεχόμαστε αντίρρηση.


Όσοι μας πολεμούν, ίσως θα έπρεπε να κάνουν τη δική τους αυτοκριτική, στα δικά τους δόγματα.
Για εμάς, δογματικοί είναι αυτοί που νομίζουν ότι το χρήμα που διαθέτουν είναι η μόνη ικανή προϋπόθεση να «αγοράσουν» την εξουσία και τις ψήφους του λαού. Είναι αναμενόμενο για αυτούς, καθώς δεν διαθέτουν πολιτικό σκεπτικό, παρά μόνο ρητορείες και φτηνά επικοινωνιακά τρικ.


Και το «νοικοκύρεμα» που διαλαλούν είναι ένα δόγμα.
Δογματικοί είναι λοιπόν οι νοικοκυραίοι που θέλουν να νοικοκυρέψουν το Δήμο. Τελικά ας αποφασίσουν τι θα πρωτοκάνουν: νοικοκύρεμα του Δήμου, ή μήπως τα μεγάλα έργα που διαφημίζουν;


Δογματικοί είναι οι άνθρωποι που, ενώ τους έχει ξεπεράσει ο καιρός τους, κίνητρό τους είναι η τυφλή αγάπη για την εξουσία, και τα προσωπικά οφέλη που στοχεύουν να αποκομίσουν.
Δογματικοί είναι εκείνοι που ορίζουν συνεργάτες τους στην πολιτική, τους συνεταίρους που έχουν και στην ιδιωτική ζωή: τι νομίζουν, ότι ο δήμος είναι εταιρεία;


Δογματικοί είναι αυτοί που μας σερβίρουν τις προτάσεις τους ως μεσσιανικές λύσεις. Προτάσεις ανεδαφικές που δεν πείθουν κανέναν. Αντίθετα, αποτελούν οι προτάσεις αυτές απόδειξη ότι φάσκουν και αντιφάσκουν, και παράλληλα υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών.


Πώς είναι δυνατόν όταν ο Δήμος ταλανίζεται από οικονομική κρίση, δανειοδότηση, δεσμευμένη ΣΑΤΑ, ανεπαρκείς πόρους, άνθρωποι χωρίς καμία γνώση (πράγμα που αποδείχθηκε κατά την τελευταία 4ετία που ασχολούνται με τα του Δήμου) για τον τρόπο εξασφάλισης και διεκδίκησης πιστώσεων (εκτός αν εννοούν εξασφάλιση πιστώσεων ιδιωτικές επενδύσεις τύπου Ρόκα), να μας ανακοινώνουν ότι θα κάνουν γήπεδα, γυμναστήρια, και παιδικές χαρές.
Εδώ δεν έχουμε νερό να πιούμε, και οι ίδιοι θέλουν να οικοπεδοποιήσουν την Κλειδού.


Βέβαια, μας ανακοίνωσαν ο κ. Μούνδρος και οι συνεργάτες του ότι θα ιδρύσουν γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ώστε το χρήμα να ρέει πακτωλός από την Ευρώπη.
Δεν αντιλήφθηκαν στα τέσσερα χρόνια που ήταν δημ. Σύμβουλος ότι υπάρχει ήδη τέτοιο Γραφείο; Είναι φανερό ότι τόσο κατανοούν τις προοπτικές και δυνατότητες που δίνει στο Δήμο ένα τέτοιο γραφείο. Προφανώς αγνοούν ότι η απλή ύπαρξη ενός τέτοιου γραφείου, ή η καταγραφή του σε έναν οργανισμό δεν είναι προϋπόθεση για την εξασφάλιση χρημάτων. Πρωταρχική και κύρια προϋπόθεση είναι ο σχεδιασμός των αναγκών του πολίτη, με βάση τις οποίες θα διεκδικηθούν ανάλογα προγράμματα.


Κλαίρη Γιομέλου -Κωστάλα
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Ομηρούπολης »