Αρχική Νέα Τοπικά Παντελής Βρουλής: στο Δ. Χίου για συμμάζεμα και νοικοκύρεμα

Παντελής Βρουλής: στο Δ. Χίου για συμμάζεμα και νοικοκύρεμα

11


 Πρώτο μέλημα θα είναι το συμμάζεμα και το νοικοκύρεμα του Δήμου, τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου Παντελής Βρουλής.
   Ο επικεφαλής της «Σύγχρονης Κοινωνίας» παρουσιάζοντας τις θέσεις του συνδυασμού του ιεράρχησε το νερό και το κυκλοφοριακό στις πρώτες επιλογές.
   Σχετικά με το νερό στην ουσία ανέφερε ως επίλυση του υδρευτικού ζητήματος την αντιμετώπιση των διαρροών που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο και συνέχιση της πολιτικής Μεννή με την κατασκευή μικρών φραγμάτων. Σημείωσε ότι χάνονται τα 2/3 του νερού, επιρρίπτοντας όμως ευθύνες στη Δημοτική Αρχή Μεννή που προφανώς… κακώς οραματίστηκε και σχεδίασε να δίνει νερό επί 24ώρης βάσης, άλλο αν τα δίκτυα ύδρευσης έδειξαν εκ των υστέρων ότι δεν αντέχουν.
   Στο θέμα του κυκλοφοριακού τόνισε την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης μόνο γύρω από τον κήπο. Στις ερωτήσεις όμως που ακολούθησαν φάνηκε ότι ακόμα και αν εκλεγεί, δεν μπορεί να καταργηθεί το ισχύον σύστημα  την επόμενη μέρα. Παράλληλα πρότεινε τη δημιουργία υπόγειου parking στο σημερινό χώρο στάθμευσης του Κολλεγίου.
   Για τον Κάμπο τόνισε ότι βλέπουν τη συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο ώστε να υπάρξει χωροταξική μελέτη για τη δημιουργία αγροτοτουριστικών μονάδων. Συνεργασία με το ΕΜΠ πρότεινε και για το θέμα του Κορακάρη ώστε να κρίνει τα όποια σχέδια των ιδιοκτητών. Τάχθηκε υπέρ του περιφερειακού δρόμου στο Κάστρο που θα το αφήνει όμως ενάλιο και θα έχει ακολουθήσει νόμιμη διαδικασία κατασκευής.
   Σε ήπιους τόνους ο κ. Βρουλής, χαρακτήρισε αρνητικά και τον τρόπο της προεκλογικής  τακτικής του κ. Χαλλιορή που όπως είπε «βγαίνει ευθέως κατά των αντιπάλων του».