Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Με μαζική συμμετοχή στην απεργία απαντούν στη Μ. Γιαννάκου οι δάσκαλοι

Με μαζική συμμετοχή στην απεργία απαντούν στη Μ. Γιαννάκου οι δάσκαλοι

31

Μαζική συμμετοχή αναμένεται να υπάρξει στη σημερινή απεργία των δασκάλων, ύστερα από τις εμπρηστικές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στα 3ο και 8ο δημοτικά σχολεία του Δήμου Χίου η συμμετοχή αγγίζει το 100%!
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώνουν εν τω μεταξύ σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, όλες οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.Η Oμοσπονδία των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (OΛΜΕ) κήρυξε για την Τετάρτη τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 ώς τις 14:00 για τον πρωινό κύκλο και από τις 14:00 ώς τις 17:00 για τον απογευματινό κύκλο λειτουργίας των σχολείων.


Η OΛΜΕ προτείνει στις τοπικές ενώσεις να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση εργασίας για τις υπόλοιπες ώρες του προγράμματος έτσι ώστε η κινητοποίηση να λάβει τον χαρακτήρα 24ωρης απεργίας.


Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 19:00 ώς τις 22:00 για όλα τα εσπερινά σχολεία.


Επίσης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι και να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει για την Τετάρτη παναττική στάση εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου.


Τέλος, την αλληλεγγύη της στους εργαζομένους εκφράζει η ΓΣΕΕ.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ: news.in.gr