Αρχική Νέα Τοπικά Απολογισμός της Κίνησης Ενεργών Πολιτών στην ΔΕΥΑΧ

Απολογισμός της Κίνησης Ενεργών Πολιτών στην ΔΕΥΑΧ

4

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υποψηφίου με την Κίνηση Ενεργών Πολιτών κ. Μιχάλη Σφυράκη η παρουσία της ΚΕΠ την τετραετία που πέρασε στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΧ  ήταν ουσιαστική και χρήσιμη για τους δημότες και την ίδια την επιχείρηση.Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:


Ασκήσαμε προγραμματική  και υπεύθυνη αντιπολίτευση σε βασικά ζητήματα όπως, την διαφάνεια στα έργα  ύδρευσης που έγιναν,  προτείναμε να μειωθούν τα πανάκριβα τιμολόγια της ΔΕΥΑΧ, καθώς και την ανάγκη να πληρώνουν οι όμοροι Δήμοι τις υποχρεώσεις τους, και να μην επιβαρύνονται μόνο οι δημότες της πόλης .

Αποκαλύψαμε την παράνομη διάθεση του Ειδικού Τέλους, τις σπατάλες και τα χουβαρνταλίκιατα διογκωμένα λειτουργικά έξοδα που καλύπτουν ανάγκες εκλογικής πελατείας και ομηρίας των ανέργων.

Καταγγείλαμε τις παράνομες κατατμήσεις έργων ,τις αδιαφανείς προγραμματικές συμβάσεις, τις προκλητικές υπερβάσεις στα έργα, τις αμφιλεγόμενες αυτεπιστασίες που μετέτρεψαν την πολιτική ηγεσία  σε Δημοτικούς Εργολάβους…

Χάριν   της  ΚΕΠ  ο Χιώτικος λαός ενημερώθηκε για τα άθλια οικονομικά της ΔΕΥΑΧ, που παρουσιάζουν οι Ισολογισμοί της Επιχείρησης και επισημάναμε την ανάγκη να μπεί φρένο στις σπατάλες.

Με σθεναρή στάση και θέση ματαιώσαμε  2φορές την ανιστόρητη επιμονή του κ.Μεννή να χρησιμοποιήσει τους καρκινογόνους σωλήνες του Ναγού .

Αναδείξαμε την θλιβερή κατάσταση του υπόγειου δικτύου με διαρροές της τάξης του 75%, που σήμερα μουλιάζουν δρόμους και θεμέλια των σπιτιών, και επικρίναμε το μηδενικό ενδιαφέρον Δημοτικής αρχής αν και είχε υπογράψει “προεκλογικά Συμβόλαιο με τον Λαό και  για το θέμα αυτό” .
Καταγγείλαμε την σκόπιμη διαστρέβλωση και θολούρα που επιχειρεί 4χρόνια  η παράταξη του κ. Δημάρχου σχετικά με τις αναλύσεις και τον υδράργυρο, για καλύψει τις ευθύνες του και να αποπροσανατολίσει τους δημότες.

 

Διαμαρτυρηθήκαμε για την μεθόδευση και την συμπαιγνία Κυβέρνησης και Δήμου να αυξηθούν τα όρια του υδραργύρου για τους κατοίκους της πόλης μας .

 

Καλέσαμε την πλειοψηφία του Δήμου να πάρει ξεκάθαρη θέση για την οικοπεδοποίηση του Κορακάρη, και να εναντιωθεί στα σχέδια οικοπεδοποίησης του .

 

Θέσαμε ζήτημα απομάκρυνσης βιολογικού από την είσοδο της πόλης.

Επισημάναμε την ανυπαρξία οικονομοτεχνικών μελετών για το κόστος επεξεργασίας των επιφανειακών νερών που θα επιβαρυνθεί αναγκαστικά ο Δημότης, αναγκάσαμε την πλειοψηφία να αποσύρει τις αυξήσεις στην ΔΕΥΑΧ το 2006.

Καταγγείλαμε τις ρουσφετολογικές προσλήψεις που έγιναν στην 4ετία, προτείναμε διαπαραταξιακή επιτροπή επιλογής.

Αδιαφορήσαμε για τις γραφικότητες και τις ακρότητες του Δημάρχου, καταγγείλαμε την διάλυση της διαπαραταξιακής  των αναλύσεων και τον παροπλισμό της Επιστημονικής Επιτροπής ,και συγκρατήσαμε το επίπεδο λειτουργίας του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ .

Στιγματίσαμε τις επιθέσεις και την διαπόμπευση από τον κ. Μεννή ,τόσο των επιστημόνων που έκαναν το καθήκον τους ,όσο και τις ομάδες ενεργών πολιτών και στελεχών της ΚΕΠ, που εκφράζανε τις απόψεις τους τις προτάσεις του και την διαφωνία τους.

Την 4ετία που πέρασε, παρά την ευνοϊκή συγκυρία να διαχειριστεί μεγάλα ποσά η παράταξη του κ.Μεννή ,το αποτέλεσμα ήταν φτωχό .

Σήμερα στις βρύσες των δημοτών τρέχει το ίδιο ακατάλληλο και επικίνδυνο νερό, τα δαπανηρά εγκαίνια δεν πείθουν, η πόλη μας βρίσκεται στον μαυροπίνακα με κατοίκους μειωμένων δικαιωμάτων ..και αυξημένων βιολογικών αντοχών!
Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι ,η παράταξη Μεννή, νομίζει πέτυχε στην υδρευτική της πολιτική και προαναγγέλλει να συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο και για την επόμενη τετραετία αν ήθελε εκλεγεί!
Τέτοιες λύσεις όμως που στηρίζονται στον ΤΡΥΠΑΤΕ, στην ΚΛΕΙΔΟΥ, στον ΡΑΧΤΗ και στα ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ, δεν είναι λύσεις, αλλά αντοχή και ανοχή.

Η ΚΕΠ  με την ψήφο και πάλι του χιώτικου λαού θα συνεχίσει  τον αγώνα για λύση του υδρευτικού, για φτηνά τιμολόγια, για διαφάνεια και νοικοκύρεμα της ΔΕΥΑΧ, για ενιαίο Φορέα Διαχείρισης με οικολογική θεώρηση, για σεβασμό των πολιτών στο δικαίωμα να έχουν και να απολαμβάνουν το αυτονόητο, δηλαδή πόσιμο νερό στις βρύσες τους.”