Αρχική Νέα Τοπικά Άμεσα παίρνει μέτρα για το Κέντρο προσφύγων η Νομαρχία

Άμεσα παίρνει μέτρα για το Κέντρο προσφύγων η Νομαρχία

9

Αναγνώρισε τα προβλήματα που υπάρχουν στο Κέντρο Κράτησης των προσφύγων στο Μερσινίδι ο αντινομάρχης Παντελής Στεφάνου και ειδικά με τις σημαντικές φθορές στους οικίσκους εξαιτίας των διαρροών νερού από τα μπάνια.

Μετά την επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα των κρατουμένων στο Κέντρο κράτησης, ο κ.

Στεφάνου επισκέφτηκε για μια ακόμη φορά το χώρο, χαρακτηρίζοντας ως «μέγα πρόβλημα τις φοβερές φθορές στους οικίσκους».

Λόγω των διαρροών έχουν φουσκώσει τα δάπεδα ενώ είναι αλήθεια ότι ορισμένοι αναγκάζονται να κοιμούνται στην υγρασία.

Σήμερα ο αριθμός των προσφύγων ανέρχεται στα 193 άτομα, όταν η δυναμικότητα είναι για 120. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαμένουν 20 άτομα σε κάθε σπιτάκι αντί για 12.

Το πρόβλημα με το πρωινό είναι γνωστό πως υπάρχει, αλλά για τα άλλα δύο γεύματα κατά την άποψη του Π. Στεφάνου που τα παρακολουθεί είναι ικανοποιητικά σε ποσότητα και ποιότητα.

Άμεσα η Νομαρχία έδωσε εντολή να γίνει προμήθεια 60 ράντζων έτσι ώστε να μην κοιμάται κανένας στο πάτωμα. Εξετάζεται επίσης να κατασκευαστούν ντουζιέρες και νιπτήρες εκτός των οικίσκων έτσι ώστε να μειωθούν οι φθορές.

Προχθές επισκέφθηκε το Κέντρο ιδιώτης δερματολόγος, ενώ συνεχίζεται η εβδομαδιαία επίσκεψη ενός αγροτικού γιατρού και η μία επίσης φορά την εβδομάδα κίνηση προς το νοσοκομείο όσων παρουσιάζουν πρόβλημα υγείας,εκτός και αν είναι κάτι επείγον.

Ο Παντελής Στεφάνου σημείωσε εξάλλου ότι το Κέντρο προσφύγων ήταν από τις πρώτες προτεραιότητες της Νομαρχιακής Αρχής Λαμπρινούδη και θύμισε τις άθλιες συνθήκες στις οποίες κρατούνταν τότε οι πρόσφυγες, στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστάσιου της ΒΙΑΛ.