Αρχική Νέα Τοπικά Συνέντευξη Γ.Χαλλιορή στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ

Συνέντευξη Γ.Χαλλιορή στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ

20

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ» στις 23-9-2006, που αφορά τις δημοτικές εκλογές στη Χίο φιλοξενείται συνέντευξη του Υποψηφίου Δημάρχου κ.Γιάννη Χαλλιορή. Πιο συγκεκριμένα:

 

“Η συνειδητοποίηση της ανάγκης να ξεπεραστούν περιοριστικές λογικές και να υπάρξει άλλο επίπεδο δημοτικής αρχής στο Δήμο Χίου είναι: καθοριστικό στοιχείο για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, όπως αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος Χίου με το συνδυασμό «Νέα Αντίληψη», Ιωάννης Χαλλιορής.


Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι οι δημότες της Χίου έχουν αντιληφθεί τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγήσει οι συγκεκριμένε πολιτικές, καθώς και οι άστοχες επιλογές προσώπων, εκ μέρους των κομμάτων.


Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σύμφωνα με ευρήματα πρόσφατων πανελλαδικών δημοσκοπήσεων, οι πολίτες δηλώνουν πως θα κάνουν τις επιλογές τους με βάση την αξιοπιστία και την προσωπικότητα των επικεφαλής των συνδυασμών, επισημαίνει ο κ. Χαλλιορής. Θεωρούν τα στοιχεία αυτά ικανά να εγγυηθούν τη λύση των προβλημάτων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Στην πόλη μας, μάλιστα, έχουν έναn παραπάνω λόγο να το επιχειρήσουν στηρίζοντας τον συνδυασμό «Νέα Αντίληψη». Από την πλευρά μας, καταφέραμε να συγκροτήσουμε μια πραγματικά ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη δημοτική παράταξη, που, όλο αυτό το διάστημα, συζήτησε με τους τοπικούς φορείς, τους πολίτες και ειδικούς επιστήμονες. Καταλήξαμε σε ένα καλά μελετημένο, εφικτό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα, το οποίο υπηρετεί τον βασικό στρατηγικό στόχο: να γίνει η Χίος, πόλη της Ιστορίας, του Πολιτισμού και της Ανάπτυξης. Ένα πρόγραμμα η εφαρμογή του οποίου θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας πόλης με υποδομές, που θα σέβεται τον ανθρώπινο και πνευματικό πλούτο.


Σε ότι αφορά τα προβλήματα που σήμερα εκκρεμούν στην περιοχή, σύμφωνα με τον κ.Χαλλιορή, η πόλη της Χίου παραμένει υποβαθμισμένη σε βασικές αστικές υποδομές, όπως η ύδρευση, οι συγκοινωνίες, το χωροταξικό, το κυκλοφοριακό και οι χώροι στάθμευσης, καθώς και η ανάδειξη μοναδικών ιστορικών μνημείων όπως το Κάστρο και ο Κάμπος. Δυστυχώς, η σημερινή δημοτική αρχή δεν είχε ως στόχο τη χάραξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής επίλυσης προβλημάτων. Εξαντλήθηκε σε έργα δαπανηρά, πρόχειρα ή παράνομα, στο πνεύμα προεκλογικών σκοπιμοτήτων.


Το σημαντικότερο πρόβλημα της Χίου είναι η μη ύπαρξη αξιόπιστης υδροδότησης. Η πόλη υδρεύεται από ένα σάπιο δίκτυο, οι απώλειες φθάνουν το 66%, οι Χιώτες πληρώνουν το νερό στην ακριβότερη τιμή πανελλαδικά και εντέλει έχουμε συνηθίσει να ζούμε με τον υδράργυρο στις βρύσες μας.

Πρόσφατα μάλιστα η δημοτική αρχή Μεννή, ομολογώντας την αποτυχία της στο υδρευτικό, ζήτησε την έκδοση Υπουργικής Απόφασης, ειδικά στο Δήμο Χίου, για παρέκκλιση στα επιτρεπόμενα όρια του υδραργύρου.


Έτσι από 21 Αυγούστου 2006 η πόλη της Χίου κατέχει παγκόσμια αρνητική πρωτιά, αφού από 1mg/l, όριο που ισχύει διεθνώς, αυξήθηκε στα 1.65mg/l, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη δημόσια υγεία”

 

Διαφήμιση