Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Οι Τούρκοι μας κατηγορούν για παραβίαση 3′ στο νερό!

Οι Τούρκοι μας κατηγορούν για παραβίαση 3′ στο νερό!

17

Σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής -με αριθμό 137- παραβίασε προχθές για τρία λεπτά, από τις 03.06 μέχρι τις 03.09, τα τουρκικά χωρικά ύδατα, ανατολικά της νήσου Αγαθονήσι (τουρκικά Εσέκ Αντασί), σύμφωνα με το τουρκικό γενικό επιτελείο. Το ελληνικό σκάφος αποχώρησε, μετά από προειδοποίηση τουρκικού σκάφους, μέσω ασυρμάτου, ότι πρόκειται για τουρκικά ύδατα.


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παίρνει μορφή ανακοίνωσης ένα περιστατικό, κατά το οποίο, όπως προκύπτει κι από τα λεγόμενα του τουρκικού επιτελείου, δεν υπήρξε ούτε ένταση, αλλά ούτε και αντιπαράταξη ή προσέγγιση μεταξύ σκαφών.


Η ανακοίνωση συμπεριλήφθηκε στην ιστοσελίδα του γενικού επιτελείου και δεν εκδόθηκε με τον κλασικό τρόπο. Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει και άλλο σημείωμα, από τις 21 Σεπτεμβρίου, στο οποίο αναφέρεται ότι ελληνικό στρατιωτικό «Ζόντιακ», παραβίασε για 5 λεπτά, τουρκικά χωρικά ύδατα στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Χίου και Τσεσμέ.


* Από την άλλη πλευρά, τα τουρκικά μαχητικά συνεχίζουν τον… χαβά των παραβιάσεων στο Αιγαίο. Εντεκα συνολικά παραβιάσεις του ελληνικού ενερίου χώρου πάνω από το Αιγαίο μέτρησαν χθες τα ραντάρ. Δράστες ήταν 4 σχηματισμοί 20 συνολικά τουρκικών αεροσκαφών, 8 από τα οποία πετούσαν με τον οπλισμό τους. Σε μια περίπτωση σημειώθηκε εμπλοκή σε εικονική αερομαχία.


Πηγή: Ελευθεροτυπία, 26/09/2006