Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Προς τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων οι δάσκαλοι

Προς τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων οι δάσκαλοι

7

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Αποφάσεις την Πέμπτη
Προς τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι δάσκαλοι


                                                                  ΑΠΕ

Από την πορεία των δασκάλων στο κέντρο της Αθήνας
 

Ημέρα αποφάσεων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δασκάλων και νηπιαγωγών η Πέμπτη, καθώς οι τοπικές ενώσεις αποφασίζουν επί της πρότασης της ΔΟΕ για συνέχιση της απεργίας την εβδομάδα 2-6 Οκτωβρίου. Την Τετάρτη αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού.

 

Στον Γιάννη Αγγέλου δάσκαλοι παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ενώ αμέσως μετά ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Μπράτης δήλωσε ότι περιμένουν πλέον την απάντηση του πρωθυπουργού.

 

Οι διαδηλωτές στη συνέχεια επέστρεψαν προς το υπουργείο Παιδείας και στην οδό Φιλελλήνων και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία.

 

Η συγκέντρωση των δασκάλων και των καθηγητών ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας με συνθήματα εναντίον της πολιτικής που ακολουθείται στον τομέα της Παιδείας και ιδιαίτερα για τις αυξήσεις των 17,5 ευρώ, που τα χαρακτήρισαν «ψίχουλα» και επανέλαβαν ότι τα επιστρέφουν στην κυβέρνηση.

 

Οι δάσκαλοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από όσα είπε την Τρίτη η υπουργός Παιδείας περί ανέντιμης κατάστασης, λέγοντας ότι κάνουν έναν έντιμο αγώνα και θα τον συνεχίσουν μέχρι να νικήσουν.

 

Μαζί με τους δασκάλους διαδήλωσαν και οι καθηγητές.

 

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών την Πέμπτη. Πάντως, την ερχόμενη Τρίτη οι εκπαιδευτικοί προγραμματίζουν και νέο συλλαλητήριο.

 

Διευκρινίσεις Ρουσόπουλου περί ανεντιμότητας

 

Η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για αθλιότητες που γράφονται και για επιθέσεις που γίνονται εναντίον της, διευκρίνισε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος αναφορικά με όσα είπε η κ. Γιαννάκου σε δημοσιογράφους ότι η ίδια είναι ένας έντιμος άνθρωπος μέσα σε μια ανέντιμη κατάσταση.

 

Σε ερώτηση αν με τη φράση ανέντιμη κατάσταση η κ. Γιαννάκου εννοούσε τους δασκάλους, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε πως η υπουργός δεν είχε υπόψη της να αναφέρει κάτι τέτοιο. Και τόνισε πως υπήρξαν αθλιότητες που εκτοξεύθηκαν εναντίον της υπουργού.

 

Συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη

 

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι δάσκαλοι συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και πραγματοποίησαν πορεία έως το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο και φώναξαν συνθήματα κατά της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας.

 

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών ΕΛΜΕ και της ΕΔΟΘ, καθηγητές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, καθώς και εκπρόσωποι φοιτητών.

 

Σχόλιο από ΠΑΣΟΚ

 

«Η κυβέρνηση είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για το σημερινό αδιέξοδο χιλιάδων οικογενειών» δήλωσε η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας και Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη αναφερομένη στις κινητοποιήσεις των δασκάλων και την κάλεσε «έστω και τώρα να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της», καθώς «η ζημιά που έχει προκαλέσει σε μαθητές, στις οικογένειές τους, στους εκπαιδευτικούς, στην κοινωνία συνολικά είναι ήδη ανυπολόγιστη».

 

Η Μιλένα Αποστολάκη σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Μαριέτας Γιαννάκου είπε πως «είναι εκτός από θλιβερές και προκλητικές».

 

«Η μόνη που ελέγχεται για την εντιμότητά της είναι η κυβέρνηση, που δεσμεύτηκε για την αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης της εκπαίδευσης και τη μειώνει διαρκώς, που υποκατέστησε το διάλογο και την πολιτική διαπραγμάτευση με την ταπείνωση και την προσβολή της αξιοπρέπειας του Έλληνα δάσκαλου» σημείωσε.

 

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ