Αρχική Νέα Οικονομία Εκπτώσεις… καταστρώματος

Εκπτώσεις… καταστρώματος

38


{fnc titlos}


 
’Εκπτωση μεν αλλά στο κατάστρωμα προβλέπει η απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, που ισχύει από την πρώτη Νοεμβρίου ημερομηνία απελευθέρωση της ακτοπλοϊας, για τους πολύτεκνους και οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ.
Οσοι ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες αλλά και οι κάτοικοι νησιών κάτω των 3.100 κατοίκων θα βρεθούν μπροστά σε αυτήν την έκπληξη όταν θα αναζητήσουν εισιτήριο για να ταξιδέψουν.
Μέχρι τώρα υπήρχε η δυνατότητα και για καμπίνα αλλά η… απελευθέρωση το ξεκαθαρίζει ότι η έκπτωση ισχύει μόνο για την οικονομική θέση. Το σχετικό θέμα είναι το κύριο άρθρο της εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ το Σάββατο με τίτλο “μισό εισιτήριο τέλος”.
Το μόνο θετικό είναι ότι η έκπτωση αυτή ισχύει και για τα ταχύπλοα σκάφη.
Την ίδια τύχη έχουν και οι άποροι που όμως θα έχουν έκπτωση 100% επί της τιμής του εισιτηρίου, ενώ ευτυχώς εξαιρούνται της οικονομικής θέσης οι ανάπηροι πολέμου, θύματα πολέμου καια γωνιστές της Εθνικής Αντίστασης με έκπτωση 50%.
Στο κατάστρωμα στέλνει και τα άτομα με ειδικές αναπηρίες το υπουργείο και με έκπτωση στους φοιτητές- σπουδαστές ΑΕΙ, ΤΕΙ και σπουδαστές όλων των ναυτικών σχολών κατά τη διάρκεια όμως του ακαδημαϊκού έτους (1/9- 30/6).
Η έκπτωση είναι 100% και σε καμπίνα για το προσωπικό του λειμνικού σώματος, Πρόεδροι και Γενικοί Γραμματείς (μόνο) από τις ναυτεργατικές οργανώσεις μέλη της ΠΝΟ όπως και τα μέλη της ΡΑΘΕ, επιτροπής του ΥΕΝ.
Διάκριση υπάρχει και στους συντάκτες που 100% έκπτωση και διακεκριμένη θέση έχουν μόνο όσοι είναι διαπιστευμένοι ναυτιλιακοί συντάκτες, ενώ αυτοί του επαρχιακού τύπου των νησιών θα μπορούν να ταξιδεύουν μισοτιμής κατάστρωμα εφ΄όσον ταξιδεύουν εντός του νομού και προς τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας, Λαυρίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι 40 μέρες προς την Ελευθερία
Επόμενο άρθροΑντεπίθεση σε πλαστικό χορτάρι με… φάουλ