Αρχική Νέα Τοπικά Ακτοπλόοι: Να ολοκληρωθεί ο απογαλακτισμός της ακτοπλοΐας από το κράτος

Ακτοπλόοι: Να ολοκληρωθεί ο απογαλακτισμός της ακτοπλοΐας από το κράτος

6


Από αριστερά ο κ. Αντώνης Αγαπητός γενικός γραμματέας ΕΕΑ, ο κ. Εμμανουήλ Γαλανάκης Α’ αντιπρόεδρος της ΕΕΑ , ο κ. Στέλιος Σαρρής πρόεδρος ΕΕΑ και ο κ. Χρήστος Λιούλιος Β’ αντιπρόεδρος ΕΕΑ.

 

ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ απελευθέρωση της ακτοπλοϊκής αγοράς ζήτησαν για μία ακόμη φορά οι εκπρόσωποι της Ενωσης Επχειρήσεων Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ), τονίζοντας την ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα ο «απογαλακτισμός» της ελληνικής Ακτοπλοΐας από τον κρατικό παρεμβατισμό.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες οι εκπρόσωποι της ΕΕΑ αναφέρθηκαν στη εμπειρία της φετινής χρονιάς και της απελευθέρωσης των ναύλων σημειώνοντας ότι «το 2006 έγιναν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης της ακτοπλοΐας και άρχισαν ήδη να διαφαίνονται οι θετικές συνέπειες του ελεύθερου ανταγωνισμού, ο οποίος λειτουργεί και επιφέρει οφέλη στον επιβάτη, στο νησιώτη και στον επισκέπτη».


«Η εικόνα της αγοράς μετά τα βήματα αυτά αποδεικνύει ότι υπάρχουν οι βάσεις για να λειτουργήσει πλήρως ο ανταγωνισμός εις όφελος του καταναλωτή και του επιβάτη» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕΑ κ. Στυλιανός Σαρρής.


Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε ότι στην ακτοπλοΐα δεν υπάρχουν καρτέλ και αυτό ήταν φανερό κατά τη θερινή περίοδο όπου σε πολλές γραμμές σημειώθηκε κυριολεκτικά «πόλεμος τιμών».

 

Συμπλήρωσε δε ότι η ελληνική ακτοπλοϊκή αγορά δεν είναι πλήρως απελευθερωμένη και ώριμη ώστε να εξετασθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία παρεμβαίνει σε ώριμες αγορές.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΕΑ κ. Μανώλης Γαλανάκης τόνισε ότι απαιτείται πλήρη απελευθέρωση της αγοράς. Η πολιτική ημιμέτρων και δύο μέτρων και δύο σταθμών δημιουργεί μεγάλες ανισότητες και στρεβλώσεις στην αγορά, οδηγεί σε νομική και θεσμική αβεβαιότητα και δημιουργεί ακτοπλοΐα δύο ταχυτήτων, πρόσθεσε. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε στην ανάγκη απελευθέρωσης των ναύλων και σε γραμμές που δεν έχουν απελευθερωθεί.


Οπως σημείωσε ο εφοπλιστής κ. Φώτης Μανούσης η μη απελευθέρωση των ναύλων σε περιφερειακές γραμμές οδηγεί την ακτοπλοΐα σε συνθήκες μονοπωλίου, καθώς οι μικρότερες εταιρείες δεν λειτουργούν σε ίσους όρους ανταγωνισμού με τις μεγαλύτερες.


Επίσης από την πλευρά του ο κ. Γεράσιμος Στρίντζη [STR.AT]  ς διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaways, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του δεν θα δρομολογήσει την επόμενη περίοδο πλοίο στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Σποράδες, καθώς η συγκεκριμένη γραμμή δεν έχει απελευθερωθεί και με το ναύλο που ισχύει σήμερα δεν είναι βιώσιμη.


Επίσης στη συνέντευξη τονίσθηκε ότι:


– Η δραστηριοποίηση πλοίων σε γραμμές για ορισμένους μήνες, εξακολουθεί να εμποδίζεται από το ΥΕΝ αδιαφορώντας για τις εποχιακές ανάγκες των νησιών μας, γεγονός που αποτέλεσε άλλωστε την κύρια αιτία των συγκοινωνιακών προβλημάτων που παρουσιάσθηκαν αυτό το καλοκαίρι.


– Εξακολουθεί να εκκρεμεί το θέμα της κατάργησης του αναχρονιστικού και μοναδικού στην Ελλάδα κανονισμού ενδιαίτησης.


– Εξακολουθεί η απόλυτη ποινικοποίηση της ακτοπλοϊκής επαγγελματικής δραστηριότητας.


– Εξακολουθούν και μάλιστα με αυξητικές τάσεις οι μη ανταποδοτικές κρατήσεις υπέρ τρίτων και κυρίως υπέρ του δημοσίου, οι οποίες επιβαρύνουν αδικαιολόγητα το κόστος μεταφοράς.


Καταλήγοντας οι ακτοπλόοι υπογράμμισαν ότι τόσο το πρόβλημα τής εξέλιξης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών όσον και τα προβλήματα απασχόλησης μπορούν να λυθούν μόνο με την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου και τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης.


Η απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, ο περιορισμός του ρόλου του κράτους σε συντονιστικό και όχι ρυθμιστικό είναι οι απαραίτητες συνθήκες για πρόοδο και καλούμε τον ΥΕΝ να προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή.


Η εικόνα το καλοκαίρι


Ο πρόεδρος της ΕΕΑ αναφέρθηκε ακόμη στην εικόνα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών κατά το θέρος και σημείωσε ότι το 2006 χαρακτηρίζεται ως μία καλή σχετικά χρονιά για την ελληνική ακτοπλοΐα από άποψη τουριστικής κίνησης και μεταφορικού έργου, πλησιάζοντας ή και ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2005.


Ταυτόχρονα υπήρξε χρονιά εξαιρετικών δυσκολιών λόγω της υπερβολικής αύξησης του κόστους εκμετάλλευσης των πλοίων, ειδικά του καυσίμου, γεγονός που προβλημάτισε ιδιαίτερα την ακτοπλοϊκή οικογένεια και εξακολουθεί να την προβληματίζει.


Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, είπε ο κ. Σαρρής, εκτελέσθηκαν στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους και στην Κρήτη περισσότερα από 8.000 δρομολόγια.


Πηγή: Ναυτεμπορική, 28/9