Αρχική Νέα Οικονομία Επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ της Χ. Ρόκας

Επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ της Χ. Ρόκας

19

ΞΕΠΕΡΝΑ τα 400 εκατ. ευρώ το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της Χ. Ρόκας ΑΕ για το διάστημα 2006-2009 με την ολοκλήρωση του οποίου ο όμιλος θα αυξήσει κατά 400 MW την εγκατεστημένη παραγωγική ισχύ του σε ενέργεια μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

 

 

 

 

Ο όμιλος σήμερα κατέχει και λειτουργεί αιολικά πάρκα εγκατεστημένης ισχύος 193,3 MW ενώ, παράλληλα, διατηρεί εξειδικευμένο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, το οποίο εξετάζει προτεινόμενες επενδύσεις και σε νέες μορφές ενέργειας συμπεριλαμβανομένων των συμβατικών σταθμών.Πρόσφατα ανακοινώθηκε η υποβολή στην αρμόδια αρχή νέου έργου ανάπτυξης αιολικών πάρκων και διασύνδεσης με το ηπειρωτικό σύστημα, των νησιών Λέσβος, Λήμνος και Χίος.

Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν από τα στελέχη του ομίλου (κ.κ. Γεώργιος Ρόκας, αντιπρόεδρος δ.σ., Κρίστιαν Τόμας, διευθυντής οικονομικών & διοικητικών υπηρεσιών και Σίμος Καμχής, προϊστάμενος τμήματος επενδυτικών σχέσεων) κατά την χθεσινή παρουσίαση του ομίλου στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών


Σημαντική συμβολή σε αυτή την αναπτυξιακή πορεία – επεσήμαναν τα στελέχη του ομίλου – έχει η ισπανική Iberdrola, βασικός μέτοχος της εταιρείας με ποσοστό 49,9%, η οποία κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με πάνω από 4.000 MW εγκατεστημένη ισχύ.


Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, οι εκπρόσωποι της στάθηκαν στη διαχρονικά επιτυχημένη πορεία του ομίλου και αναφέρθηκαν εκτενώς στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2006. Την περίοδο αυτή οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 25,2 εκατ., αυξημένες κατά 1% περίπου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005. Αυξημένα κατά 16% εμφανίζονται και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων (EBT) που ανήλθαν στα 10,1 εκατ., ενώ αυξημένα κατά 73% ήταν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, τα οποία ανήλθαν στα 9 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική, 28/9