Αρχική Νέα Τοπικά “Το χοντραίνει” η Hurriyet για τους Λιμενικούς

“Το χοντραίνει” η Hurriyet για τους Λιμενικούς

8

Ευθεία κατηγορία προς τους Λιμενικούς που υπηρετούν στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος στη Χίο απευθύνει η Hurriyet.
Σύμφωνα με την Διαδικτυακή Αγγλική έκδοση της Εφημερίδας κατηγορεί τους Έλληνες Λιμενικούς ότι ευθύνονται για τον θάνατο των 6 λαθρομεταναστών.


Αναλυτικά στο άρθρο της η τουρκική εφημερίδα αναφέρει:


“Το τελευταίο μιας σειράς επισοδείων που αφορούν σκληρή μεταχείριση λαθρομεταναστών από τις ελληνικές αρχές συνέβη προχτές τη νύχτα όταν ένα γκρουπ 40 λαθρομεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική πετάχτηκαν στη θάλασσα απο Ελληνικό σκάφος της Ακτοφυλακής.”
Σύμφωνα με την Hurriyet τα 40 άτομα προσπάθησαν να περάσουν στη Χίο με βάρκα αλλά συνελήφθησαν από την Ελληνική Ακτοφυλακή, τους έβαλαν χειροπέδες, και νωρίς τα ξημερώματα μπήκαν στα τουρκικά νερά και τους πέταξαν στη θάλασσα!! Από όπου περισυνελέγησαν από τούρκους ψαράδες. Αποτέλεσμα των ενεργειών του Ελληνικού Λιμενικού ήταν – κατά την Hurriyet – ο πνιγμός 6 λαθρομεταναστών ενώ αγνοούνται άλλοι 3.


Πάλι καλά, που στο τέλος του άρθρου αναφέρει δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΥΠΕΞ κ. Κουμουτσάκου ότι η Ελλάδα εργάζεται σκληρά για την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης και έχει ζητήσει την συνδρομή της Τουρκίας στο θέμα αλλά η Τουρκία δεν συνεργάζεται αποτελεσματικά. 

 

Το link για να διαβάσετε το άρθρο της Hurriyet. http://www.hurriyet.com.tr/english/5157815.asp?gid=74