Αρχική Νέα Τοπικά Ανυπόστατοι οι τουρκικοί ισχυρισμοί για τους λαθρομετανάστες, απαντά το Λιμενικό Σώμα

Ανυπόστατοι οι τουρκικοί ισχυρισμοί για τους λαθρομετανάστες, απαντά το Λιμενικό Σώμα

15

Διαψεύδει κατηγορηματικά το Λιμενικό Σώμα τις ευθύνες που του αποδίδονται από δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία άνδρες του Λιμενικού άφησαν λαθρομετανάστες αβοήθητους στα τουρκικά χωρικά ύδατα, παραβιάζοντας το σχετικό πρωτόκολλο που υπέγραψαν Ελλάδα και Τουρκία.


Σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό αναφέρει ότι «πάγια θέση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είναι ότι το δικαίωμα για ζωή είναι το ίδιο για όλους τους ανθρώπους. Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς».


Προσθέτει ότι το προσωπικό των λιμενικών αρχών της χώρας και των πλωτών και εναέριων περιπολικών του Λιμενικού Σώματος, ενεργώντας σύμφωνα με διαταγές του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως σε άμεση ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας σε οποιοδήποτε άτομο κινδυνεύει στη θάλασσα.


«Αυτό αποδεικνύεται από τα περιστατικά έρευνας και διάσωσης, που σχεδόν καθημερινά καταγράφονται στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, είτε πρόκειται για λαθρομετανάστες είτε για οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο.


»Ειδικότερα, το θέμα της λαθρομετανάστευσης, αντιμετωπίζεται με δράσεις που είναι απολύτως σύμφωνες με τις Ευρωπαϊκές συνθήκες και νόμους» καταλήγει η ανακοίνωση.