Αρχική Νέα Τοπικά Στο “κόκκινο” τα νέα πρόστιμα του ΚΟΚ

Στο “κόκκινο” τα νέα πρόστιμα του ΚΟΚ

14ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ στο θέμα των υψηλών προστίμων που περιλαμβάνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), τον οποίο σχεδιάζουν να καταθέσουν στη Βουλή τον ερχόμενο μήνα, εμφανίστηκαν χθες οι κ.κ. Λιάπης και Πολύδωρας.
Ο νέος ΚΟΚ περιλαμβάνει πρόστιμα-φωτιά μέχρι και 700 ευρώ, προκαλώντας την αντίδραση ακόμα και των αστυνομικών της Τροχαίας που θα κληθούν να τον εφαρμόσουν ερχόμενοι αντιμέτωποι με τους οδηγούς.
Εκτός όμως από τα υψηλά πρόστιμα, τα οποία χαρακτηρίζονται από ορισμένους εισπρακτικού χαρακτήρα, ο νέος ΚΟΚ προβλέπει αφαίρεση της άδειας οδήγησης σε αρκετές περιπτώσεις, επιβάλλει αυστηρότερες ποινές με το point system, ενώ προβλέπει οικονομική ρύθμιση παραβάσεων που δεν θεωρούνται σοβαρές.
Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως παραβάσεις όπως η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η οποία πλέον θα τιμωρείται με 700 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για εξήντα ημέρες. Ανάλογο θα είναι το πρόστιμο για την παραβίαση «STOP» και σιδηροδρομικών διαβάσεων. Πρόστιμο μέχρι και 700 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί που κάνουν αντικανονική χρήση των φώτων των οχημάτων τους θαμπώνοντας τους άλλους οδηγούς.
1.200 ευρώ στους μεθυσμένους
Ακριβά θα στοιχίζει πλέον στον παραβάτη και ο συνδυασμός κατανάλωσης αλκοόλ και οδήγησης, καθώς τα πρόστιμα θα αρχίζουν από 200 και θα φτάνουν έως τα 1.200 ευρώ, ανάλογα με τη συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα. Παράλληλα προβλέπεται και η αφαίρεση της άδειας οδήγησης για διάστημα έως και έξι μηνών.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΕΑ