Αρχική Νέα Τοπικά Εβαλαν -ξανά- σημάδι τις πινακίδες φυσικών διαδρομών

Εβαλαν -ξανά- σημάδι τις πινακίδες φυσικών διαδρομών

22


 

      Για φαινόμενα σκόπιμης καταστροφής των πληροφοριακών πινακίδων και των πινακίδων σήμανσης που έχουν τοποθετηθεί στα περιηγητικά μονοπάτια του νομού μας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που μάλιστα υπογράφεται από το νομάρχη Χίου.
     Συγκεκριμένα κατά τον τακτικό έλεγχο που διενεργείται από την ΕΝΑ Χίου, στο πλαίσιο σύμβασης με τη Νομαρχία για τη συντήρηση των υποδομών του έργου «ανάδειξη ιστορικών και φυσικών διαδρομών Ν. Χίου» παρατηρήθηκαν και πάλι φαινόμενα καταστροφής.
     Δε διευκρινίζεται  όμως τι είδους καταστροφές είναι αυτές και αν ευθύνονται ασυνείδητοι κυνηγοί που έβαλαν και πάλι σημάδι τις πινακίδες. Το συγκεκριμένο θέμα οφείλει να το διευκρινίσει η ΕΝΑ Χίου και η Νομαρχία να προχωρήσει στη διαμαρτυρία προς τον κυνηγετικό σύλλογο.
     Όπως αναφέρεται ειδικά στη διαδρομή Νερόμυλοι Βολισσού- κοιλάδα Μαλαγκιώτη, οι πινακίδες που είχαν αντικατασταθεί πριν από λίγους μόλις μήνες έπεσαν και πάλι θύματα πρωτοφανούς καταστροφικής μανίας.
     «Η ΕΝΑ Χίου, σημειώνεται, προβαίνει για μία ακόμη φορά στην αποκατάστασή τους επειδή το δυσάρεστο αυτό θέαμα μας εκθέτει στα μάτια των επισκεπτών μας και δεν αρμόζει στο πολιτιστικό υπόβαθρο ούτε στο χαρακτήρα του Χιώτη».
     «Η Ν. Α. Χίου απευθύνει θερμή έκκληση σε όλους τους Χιώτες, να συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και της ιστορίας του τόπου μας, η οποία παράλληλα θα συμβάλλει στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού στο νησί μας. Ας σεβαστούμε, ας διαφυλάξουμε, ας προβάλουμε στους επισκέπτες μας τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά μας, ας φροντίσουμε τις υποδομές που κατασκευάσθηκαν γι’ αυτό το σκοπό με δημόσιο χρήμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ