Αρχική Νέα Τοπικά Σε κερδοφόρα «ρότα» η Tsakos Energy Navigation που αυξάνει το μέρισμα

Σε κερδοφόρα «ρότα» η Tsakos Energy Navigation που αυξάνει το μέρισμα

10

ΑΥΞΑΝΕΙ διαρκώς τις αποδόσεις προς τους μετόχους της η Tsakos Energy Navigation. Η εταιρεία, που είναι εισηγμένη στο NYSE, θα δώσει μέρισμα στους μετόχους της για το εξάμηνο του 2006 που θα φτάνει τα 1,25 δολάρια ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι η ΤΕΝ από το 2002 που είναι εισηγμένη στη Νέα Υόρκη, αυξάνει διαρκώς το μέρισμά της, από 0,5 δολάρια τον πρώτο χρόνο, στο 1,1 πέρσι.


«Είμαστε περήφανοι για την ανακοίνωση του μερίσματος της εταιρείας, που στηρίζεται στις οικονομικές επιδόσεις που είχαμε το εξάμηνο του 2006», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του δ.σ. της ΤΕΝ, Γιάννης Σταυρόπουλος,, ο οποίος προσέθεσε:


«Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας που είναι η διαρκής αύξηση του στόλου μας και η μεγιστοποίηση της αξιοποίησής τους, για την περαιτέρω ανάπτυξη των εσόδων μας που μεταφράζονται σε μερίσματα για τους μετόχους μας».


Σημειώνεται ότι η ΤΕΝ για το εξάμηνο του 2006 αύξησε σε ποσοστό 30% αυξήθηκαν τα καθαρή της κέρδη, έναντι του εξαμήνου του 2005. Ειδικότερα, η εταιρεία, παρουσίασε έσοδα 155,88 εκατ. δολαρίων, από 120,52 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του 2005.


Επίσης, η ΤΕΝ παρουσίασε κέρδη που έφτασαν τα 74,8 εκατ. δολάρια, στο εξάμηνο του 2006, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2005 είχαν ανέλθει στα 81,75 εκατ. δολάρια. Στο ποσό αυτό όμως έχει προστεθεί και το κέρδος που απεκόμισε η ΤΕΝ, ύψους 24,84 εκατ. δολαρίων, από την πώληση πλοίων, ενώ στο εξάμηνο του 2006 δεν προστέθηκαν κέρδη από ανάλογες πωλήσεις.


Η Tsakos Energy Navigation, έχει στον στόλο της 36 πλοία, ενώ ακόμη 17 ναυπηγήσεις περιλαμβάνει το ναυπηγικό της πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει ένα LR aframax δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων αργού, έξι aframax crude transporters, δύο suezmaxes, δύο panamax μεταφοράς προϊόντων αργού, πέντε handysize της ίδιας κατηγορίας και ένα πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) συνολικής χωρητικότητας 1,5 εκατ. dwt.

Πηγή: Ναυτεμπορική, 29/9