Αρχική Νέα Τοπικά Τα «βρήκαν» ΝΕΛ και First Business Bank

Τα «βρήκαν» ΝΕΛ και First Business Bank

5

TΟ ΕΝΑ μετά το άλλο «κλείνει» τα «οικονομικά μέτωπα» που είχε ανοικτά η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, και συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία. Μετά την πρόσφατη συμφωνία με την γαλλική κατασκευαστική εταιρεία Semt Pielstick, για την καταβολή, εκτός των άλλων, αποζημίωσης ύψους 10 εκατ. ευρώ για τις ελαττωματικές μηχανές των «Αίολος Εξπρές» και «Αίολος Εξπέρς ΙΙ», χθες η εταιρεία επίλυσε εξωδικαστικά τις «διαφορές» της και με την First Business Bank


Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη συνέχεια της συνεργασίας τους σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης αποσύροντας τις εκατέρωθεν νομικές διεκδικήσεις, που είχαν κατατεθεί από τις αρχές του τρέχοντος έτους, αναγνωρίζουν δε ότι οι μεταξύ τους διαφορές οφείλονται σε εσφαλμένες πληροφορίες.


Στο πλαίσιο αυτό η FBB θα καταρτίσει μία νέα δανειακή σύμβαση εντός των προσεχών ημερών, η οποία θα αφορά στη χρηματοδότηση ποσού ύψους 20,516 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση θα περιλαμβάνει την πλήρη αναγνώριση του χρέους της εταιρείας προς την τράπεζα, καθώς και την απαλοιφή του όρου που παρείχε στην Τράπεζα δυνατότητα μετατροπής μέρους του δανείου σε μετοχές. Το νέο δάνειο που θα καταρτιστεί θα είναι επταετούς διάρκειας.


Σύμβουλος της ΝΕΛ για τη διευθέτηση της εν λόγω συμφωνίας ήταν η εξειδικευμένη στον χώρο της ναυτιλιακής χρηματοδότησης εταιρεία XRTC Business Consultants εκπροσωπούμενη από τον Γιώργο Ξηραδάκη.


Επίσης η ΝΕΛ ανακοίνωσε ότι, η εκδίκαση της προσφυγής κατά των φύλλων εκκαθάρισης του ΝΑΤ που είχε προσδιοριστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου ενώπιον του τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, αναβλήθηκε για τις 14 Φεβρουαρίου 2007.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική, 29/9