Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη 3η εβδομάδα κλειστά σχολεία!

3η εβδομάδα κλειστά σχολεία!

7

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
 


Παραμένουν κλειστά τα σχολεία
Συνεχίζουν την απεργία τους για τρίτη εβδομάδα οι δάσκαλοι


ΑΠΕ
Για τρίτη εβδομάδα θα συνεχίσουν την απεργία τους οι δάσκαλοι, όπως αποφάσισε το μεσημέρι της Παρασκευής η γενική συνέλευση προέδρων των τοπικών συλλόγων των δασκάλων σε ολόκληρη τη χώρα.


Η απόφαση ελήφθη με εφτά ψήφους υπέρ και τέσσερα λευκά. Έτσι, από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου θα γίνουν νέες γενικές συνελεύσεις και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου κατά τη γενική συνέλευση προέδρων θα αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η απεργία και για τέταρτη εβδομάδα.


Επίσης, οι δάσκαλοι αποφάσισαν την πραγματοποίηση, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, κοινή συγκέντρωση με τους καθηγητές έξω από το υπουργείο Παιδείας, ενώ την ίδια ώρα θα γίνονται συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις.


Το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης προγραμματίζεται συναυλία στα Προπύλαια.


Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζονται πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, άλλωστε, εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών.


Οι δάσκαλοι καλούν τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, εργατικό κέντρο και ομοσπονδία να ορίσουν την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου ως ημέρα κοινής δράσης για τα ζητήματα της παιδείας και της εργασίας, και να εξαγγείλουν 24ωρη πανελλαδική απεργία.


Για τη στήριξη των απεργιών τους η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα ιδρύσει κεντρικό απεργιακό ταμείο και καλεί τους συλλόγους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να πράξουν το ίδιο.


Επίσης, προτίθενται να ξεκινήσουν εκστρατεία ενημέρωσης των γονέων, τους οποίους καλούν να συμμετάσχουν σε όλες τις εκδηλώσεις που οργανώνουν οι δάσκαλοι.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το συγκρότημα των ΕΠΑΛ – ΤΕΕ Σταυρούπολης πραγματοποίησαν την Παρασκευή καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με πρωτοβουλία της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.


Η διαμαρτυρία έγινε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες από το ΤΕΕ του Ευκλείδη, με την υποστήριξη της ΟΛΜΕ, με στόχο την κατάργηση του νόμου του υπουργείου Παιδείας για την επαγγελματική εκπαίδευση, που προβλέπει την σταδιακή αντικατάσταση των ΤΕΕ από τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ).


Δήλωση Αντώναρου


«Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο» απάντησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης των δασκάλων.


Σε ερώτηση για τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, τόνισε πως «η μεταρρύθμιση της παιδείας αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης και στο πλαίσιο του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος που κληρονόμησε, ανταποκρίνεται στο ακέραιο στις προεκλογικές και προγραμματικές της δεσμεύσεις».


news.in.gr