Αρχική Νέα Τοπικά Στην Hellenic Seaways το ποσοστό της μητρικής

Στην Hellenic Seaways το ποσοστό της μητρικής

5

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις έως τώρα προσφορές που έχουν κατατεθεί από τη ΝΕΛ και τον εφοπλιστή κ. Π. Λασκαρίδη για το 33,3% της Hellenic Seaways και πιθανότατα να αγοράσουμε εμείς το ποσοστό που θέλει να πωλήσει η μητρική εταιρεία των Μινωικών Γραμμών». Αυτό δηλώνει ο κ. Γεράσιμος Στρίντζης διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaways η οποία εδώ και αρκετό διάστημα αποτελεί το μήλον της Εριδος για την εγχώρια ακτοπλοΐα. Ο κ. Στρίντζης επισημαίνει ότι η ίδια η Hellenic Seaways θα προχωρήσει στην αγορά του ποσοστού που ελέγχει σήμερα η μητρική εταιρεία, ενώ αναφερόμενος στην εικόνα που διαμορφώνεται στην εγχώρια ακτοπλοΐα υπογραμμίζεται ότι όσο συνεχίζεται ο κρατικός παρεμβατισμός και δεν απελευθερώνεται ο κλάδος θα δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα επιβίωσης για τις εταιρείες του κλάδου που αναγκάζονται να συντηρούν ζημιογόνες γραμμές. Πάντως, ο κ. Στρίντζης εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρές ανακατατάξεις στο κλάδο για το επόμενο διάστημα.


Να υπενθυμίσουμε ότι η Hellenic Seaways θυγατρική των Μινωικών Γραμμών έχει εξαγγείλει τη συνέχιση της πολιτικής της για απόκτηση νέων πλοίων και δρομολόγησή τους στην εγχώρια αγορά (το 2007 θα παραληφθεί το Νήσος Χίος και θα παραγγελθεί και άλλο πλοίο), ενώ στο εξωτερικό θα δρομολογηθεί περαιτέρω επέκταση.


Οι εξελίξεις στην ακτοπλοΐα υπαγορεύονται από τη λήξη του πολέμου στην πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία και η σταδιακή αποκατάσταση της ομαλότητας στις χερσαίες διαδρομές οι οποίες στερούν από τις γραμμές της Αδριατικής μέρος της ελκυστικότητας που είχε τα προηγούμενα χρόνια, ιδίως ως διαμετακομιστική οδός του εμπορίου. Κατά συνέπεια, υπάρχουν σοβαροί προβληματισμοί για την «αναδιάρθρωση» της παρουσίας των ελληνικών εταιρειών.

Πηγή: Καθημερινή, 29/9