Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη 48ωρη αποφάσισε η ΟΛΜΕ

48ωρη αποφάσισε η ΟΛΜΕ

8

Με 74 ψήφους υπέρ και 4 κατά οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία, τη ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.


Στη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι των καθηγητών υποστήριξαν ότι τα αιτήματα των καθηγητών είναι ίδια με εκείνα των δασκάλων και ότι ο αγώνας τους πρέπει να συντονιστεί.


Μεταξύ των 74 προέδρων που ψήφισαν υπέρ της 48ωρης απεργίας, 23 υποστήριξαν και πενθήμερη απεργία, ενώ βρέθηκαν ένα λευκό ψηφοδέλτιο και ένα στο οποίο προτεινόταν 24ωρη απεργία.


Όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Γεώργας, οι καθηγητές διεκδικούν και αυτοί το επίδομα που διεκδικούν οι δάσκαλοι, αλλά είναι αντίθετοι με τον τρόπο που θα δοθεί. Επίσης, είπε ότι θα ήταν καλό αν έβλεπε ο πρωθυπουργός τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών.


Οι εκπαιδευτικοί προτίθενται να συναντηθούν με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ προκειμένου οι δύο αυτές ομοσπονδίες προς ένδειξη συμπαράστασης να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την προσεχή Πέμπτη, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.


Τη Δευτέρα το μεσημέρι, δάσκαλοι και καθηγητές προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας και ενδεχομένως να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: Έθνος, 30/9