Αρχική Νέα Τοπικά Μήνυμα Νίκης από την κ.Ι.Μπουρνιά στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού

Μήνυμα Νίκης από την κ.Ι.Μπουρνιά στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού

30

Δυναμικά εγκαίνια για το συνδυασμό ΧΙΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, παρουσία Ζαγορίτη.  
Παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, ο οποίος ταξίδεψε στη Χίο ειδικά για αυτόν το σκοπό, του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Ελευθερόγλου, του βουλευτή Χίου κ. Γιάννη Πίττα, της Προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Στέλλας Μικέδη, του προέδρου του Οίκου Ναύτου κ. Θανάση Βαρίνου, δημάρχων και υποψηφίων δημάρχων, και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «ΧΙΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» με υποψήφια Νομάρχη την Ισαβέλλα Μπουρνιά, στην οδό Πολυτεχνείου 9, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2006.


Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Λευτέρης Ζαγορίτης απηύθυνε χαιρετισμό, ενθουσιάζοντας κοινό και όλους τους υποψήφιους νομαρχιακούς συμβούλους του συνδυασμού ΧΙΟΣ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Ο κ. Ζαγορίτης τόνισε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιφέρεια, και εξήρε το έργο που πραγματοποιείται κατά τα δυόμιση χρόνια της νέας διακυβέρνησης. «Εμείς δεν μένουμε στα λόγια. Το έργο μας φαίνεται με πράξεις» είπε ο κ. Ζαγορίτης. Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο έργο που υλοποιείται στο νομό Χίου έκανε λόγο για τα μεγάλα έργα που προωθούνται με βούληση και χρηματοδότηση από την κυβέρνηση: το Φράγμα Κόρης Γεφύρι, ο άξονας Χίου – Μεστών, ο λιμένας Μεστών, τονίζοντας παράλληλα ότι κανείς δεν μπορεί να τα οικειοποιείται. «Είναι έργα της Χίου, έργα που γίνονται με τα χρήματα του Χιώτη φορολογούμενου και όχι έργα της νομαρχιακής αρχής». Τέλος, ο κ. Ζαγορίτης εξήρε την παρουσία της Ισαβέλλας Μπουρνιά ως επικεφαλής του νομαρχιακού ψηφοδελτίου ΧΙΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ: «Είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε μία νέα γυναίκα, μία εξαίρετη επιστήμονα για τη Νομαρχία της Χίου» είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ισαβέλλα Μπουρνιά θα είναι νομάρχης μετά τις εκλογές της 15 Οκτωβρίου.


Χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής κ. Γιάννης Πίττας στέλνοντας αισιόδοξο μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης: «Όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου για να αλλάξουμε την πολιτική γεωγραφία του νομού».


Η υποψήφια Νομάρχης Ισαβέλλα Μπουρνιά, συγκινημένη από την παρουσία του πολυπληθούς και ενθουσιώδους κοινού, έστειλε με την ομιλία της το μήνυμα της νίκης με κεντρικό σύνθημα: «Αξίζουμε περισσότερα! Η Χίος αξίζει περισσότερα!» Με μεστό πολιτικό λόγο, αναφέρθηκε στις γενικές αρχές και στους στόχους του συνδυασμού ΧΙΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ.


Στην έναρξη της ομιλίας της η κ. Μπουρνιά έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία έμπειρων αλλά και πολλών νέων στελεχών στο συνδυασμό ΧΙΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, οι οποίοι με εργατικότητα και μεράκι, με φρέσκες ιδέες και όραμα θα φέρουν τη νέα εποχή για το νομό μας. Η κ. Μπουρνιά έδωσε μια γεύση από τις προγραμματικές προτάσεις του συνδυασμού, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στη νομαρχιακή αρχή Λαμπρινούδη καυτηριάζοντας την αδιαφάνεια, τις απευθείας αναθέσεις, αλλά και την έλλειψη έμπνευσης και ολοκληρωμένου σχεδιασμού, που είχε ως αποτέλεσμα τις πολλές χαμένες ευκαιρίες για το νομό. 


Κάνοντας αναφορά στις γενικές αρχές και δεσμεύσεις του συνδυασμού της η κ. Μπουρνιά είπε: «Δεσμευόμαστε ότι δεν θα χαριστούμε σε κανέναν ότι θα διεκδικούμε τους πόρους που μας οφείλονται τους πόρους που μας χρειάζονται. Και τους διεκδικούμε αποτελεσματικά. Δεν καταλαβαίνουμε από κόμματα… Πάνω απ’ όλα βάζουμε το νησί μας και το καλό του. Η δεύτερη αρχή μας είναι: διαφάνεια, διαφάνεια, διαφάνεια. Τελειώνουν οι σκοτεινές απευθείας αναθέσεις έργων στη Νομαρχία Χίου. Τελειώνουν οι υπερκοστολογήσεις έργων. Δεν ξέρουμε από δικούς μας και άλλους, από «ημετέρους»… Δεν μας ενδιαφέρουν εμάς αυτά. Εμάς μας ενδιαφέρει ένα μόνο: Να πιάνουν τόπο τα χρήματα του πολίτη και να γίνεται έργο στο νησί».


Κλείνοντας η κ. Μπουρνιά είπε ότι ουσιαστικά, στις 15 Οκτωβρίου καλούμαστε να απαντήσουμε σε ένα απλό, απλούστατο ερώτημα: «Τι προτιμάμε για τη Χίο μας; Να συμβιβαστούμε με το μέτριο ή να μπούμε δυνατά σε μια νέα εποχή; Κι αν θέλετε μπορούμε να τα εξειδικεύσουμε τα ερωτήματα… Τι προτιμάμε, έργα ανάπτυξης για τον τόπο ή λιμάνια που…τα παίρνει η θάλασσα όπως έγινε στα Ψαρά; Διαφάνεια και σεβασμό του δημόσιου χρήματος ή υπερκοστολογημένα έργα και απευθείας αναθέσεις; Άμεσες λύσεις στα προβλήματα ή αναβλητικότητα και κομματικές λογικές; Οι απαντήσεις, σε όλα αυτά τα ερωτήματα, είναι ξεκάθαρες για εμάς! Γιατί αξίζουμε περισσότερα! Και μαζί μπορούμε να τα πετύχουμε! Γι’ αυτό σας καλούμε να προχωρήσουμε μαζί!


Θέλουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί για να φτιάξουμε μια Χίο ακόμα καλύτερη. Μια Χίο δυνατή και με αυτοπεποίθηση. Μια Χίο νησί – πρότυπο του 21ου αιώνα και της νέας εποχής. Μια Χίο κοσμοπολίτισσα. Μια Χίο νικήτρια. Μια Χίο όπως την ονειρευόμαστε, ιδανικό τόπο για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας!».


Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψήφιων νομαρχιακών συμβούλων του συνδυασμού ΧΙΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, οι οποίοι είναι: Αγραφιώτης Νικόλαος, Βασιλάκης Νικόλαος, Καμπούρης Παντελής, Κάργατζη Ειρήνη, Καρνέρης Δημήτρης, Κοντού Αργυρώ, Κοσμίδης Ιωάννης, Λίναρη Μαρία, Μαϊστράλης Ζαχαρίας, Μάντικα Μιμίνα, Μανωλάκης Χρήστος Μήτσουρας Βασίλειος, Μοσχούρης Γεώργιος-Αριστείδης, Μπουγδάνου Μαριάνθη, Μπουρνιά-Κοκρή Ευγενία, Μύγιας Περικλής, Μυλωνάς Παναγιώτης, Παπαγιαννάκη Δέσποινα, Ρόκος Ιωάννης-Ευάγγελος, Σαραντής Στέλιος, Σιάρμπας Γεώργιος, Σύκου-Φλάμου Αγγελική, Συμηριώτης Θοδωρής, Τρικίλας Χρήστος, Τώρα-Εκατομάτη Ουρανία, Φιστές Μάρκος, Φράγκος Κώστας, Χατζηλάμπρος Χρυσόστομος.