Αρχική Νέα Τοπικά Χρήστος Μανωλάκης:Εικονικά έργα στη Βορειοανατολική Χίο

Χρήστος Μανωλάκης:Εικονικά έργα στη Βορειοανατολική Χίο

10

Είναι προφανές από την απάντηση της νομαρχιακής αρχής στο άρθρο μου, ότι επικρατεί μια αναστάτωση στα μέλη της. Το άρθρο μου αναφερόταν στα έργα, τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί την τετραετία που πέρασε στην περιοχή της ΒΑ Χίου. Στην απάντηση της Νομαρχιακής Αρχής υπάρχουν έργα τα οποία όχι απλά δεν έχουν πραγματοποιηθεί αλλά καν δεν έχουν ξεκινήσει και κανείς δεν ξέρει αν θα γίνουν. Αυτό το τονίζω γιατί στο έργο για τους ΧΥΤΑ ΒΑ Χίου υπάρχουν εκκρεμότητες, οι οποίες πρέπει να ξεπεραστούν.

Και τι εννοώ: Γνωρίζει ο κύριος Νομάρχης ότι στην περιοχή‚στην οποία υποτίθεται ότι θα γίνει το έργο, υπάρχουν οικόπεδα ιδιωτών.
Θα προχωρήσετε σε απαλλοτρίωση των οικοπέδων, κύριε Νομάρχη ή όχι;


Επίσης, πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσετε στους δημότες Καρδαμύλων και του νομού γενικά, τα έργα τα οποία οικειοποιείστε εσείς, είναι έργα της Ν.Α.Χ ή του Δήμου Καρδαμύλων;


Ο σημερινός Δήμαρχος, κ. Μαρινάκης και σε έντυπα αλλά και στην τηλεοπτική συνέντευξη του πριν από δεκαπέντε περίπου ημέρες, με τους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους Καρδαμύλων είπε ότι:
α) η λιμνοδεξαμενη Πιτυούς
β) η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας περιοχής Λήμνου Καρδαμύλων
γ) οι εργασίες αντιμετώπισης προβλημάτων στο λιμάνι Καρδαμύλων
δ) η μελέτη βελτίωσης στο τμήμα Ε.σ Χίου-Καρδαμύλων
ε) η αποκατάσταση υποδομών δημοτικού κτιρίου Πιτυούς


είναι έργα της δικής του δημοτικής αρχής.


Επίσης αναφέρει η απάντηση τα ‘υπέρογκα’ ποσά, τα οποία έχουν δαπανηθεί για τις επισκευές του εθνικού δικτύου. Ευχαριστώ την νομαρχιακή αρχή για την επαλήθευση των όσων έγραψα στο προηγούμενο άρθρο μου. Πρέπει ο κύριος Νομάρχης με τον κύριο Φλάμο, πρόεδρο του ΕΥΟΔΟΥ ή να έχουν πολύ καιρό να περάσουν από τα χώρια της ΒΑ Χίου ή να ζουν & έναν ονειρεμένο κόσμο, στον οποίο όλα βαίνουν καλώς.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το ότι μας παραπληροφορούν συστηματικά.


Τέλος, στην απάντηση της Νομαρχιακής Αρχής δεν υπάρχει καμία αναφορά στο φλέγον θέμα της επιχείρησης Πελλιναιον Όρος Α.Ε. Προφανώς, το ενδιαφέρον της Ν.Α.Χ. για την ευρύτερη περιοχή της ΒΑ Χίου επισκιάζεται από το ενδιαφέρον των μελών της για ίδιον όφελος.