Αρχική Νέα Τοπικά Δημοπρατήθηκε το μεγάλο έργο των δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης Οινουσσών

Δημοπρατήθηκε το μεγάλο έργο των δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης Οινουσσών

9

Δελτίο Τύπου απέστειλε ο Δήμαρχος Οινουσσών κ.Αγγελάκος στο οποίο αναφέρει:

 

“Ένα μεγάλο όνειρο των κατοίκων των Οινουσσών λαμβάνει πλέον «σάρκα και οστά». Μετά από πολυετείς κοπιώδεις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Οινουσσών κ. Ευάγγελου Ηλ. Αγγελάκου, οι ακριτικές Οινούσσες αποκτούν σύγχρονα και λειτουργικά δίκτυα Ύδρευσης κι Αποχέτευσης καθώς και αντίστοιχη μονάδα βιολογικού καθαρισμού με υποθαλάσσιο αγωγό συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ.


Το πρώτο τμήμα του έργου, τα δίκτυα δημοπρατήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής, ενώ το έργο του βιολογικού θα δημοπρατηθεί την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου. Ως χρόνος αποπεράτωσης του έργου έχει διακηρυχθεί ένα πλήρες ημερολογιακό έτος.
Έτσι, μετά από πολυετείς αγώνες επιλύεται ένα σοβαρό πρόβλημα του τόπου και ανοίγονται νέες προοπτικές ανάπτυξης για τον ακριτικό βράχο του Αιγαίου.


Δυστυχώς, το μίσος και ο πολιτικός αμοραλισμός του επικεφαλής του αντίπαλου συνδυασμού κ. Γ. Χρήστου προσπάθησε και πάλι να βάλει εμπόδια στην ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού ενός τόσο ζωτικής σημασίας έργου. Με απειλές, νομικίστικες ακροβασίες, δήθεν ηθικοδεοντολογικά διλήμματα και εκτοξεύσεις κατηγοριών εμφανίστηκε στην επιτροπή μετά την ανακοίνωση των προσφορών των συμμετασχόντων εργοληπτικών εταιρειών υποστηρίζοντας ότι αβάσιμα ότι ο διαγωνισμός πάσχει νομικά και ηθικά. Απείλησε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να φρενάρει το κεφαλαιώδες αυτό έργο για το νησί.


Στους κατοίκους των Οινουσσών και τους Εγνουσσιώτες της διασποράς μετά την επίμονη αυτή συμπεριφορά του κ. Χρήστου ν’ ακυρώσει το διαγωνισμό μετά το άνοιγμα των προσφορών γεννώνται τα εξής ερωτήματα:

-Ποια συμφέροντα υπηρετεί ο εν λόγω κύριος και ποιες εταιρείες δεν πρόλαβαν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και αγωνιούν ή «ελπίζουν» στη ματαίωσή του;
-Σε πόσα χρόνια θα ξεκινήσει το μεγάλο έργο ζωής για την Εγνούσσα αν προσφύγει στη Δικαιοσύνη με ισχυρισμούς και καταγγελίες ανυπόστατες κι αστήριχτες σε διατάξεις του νόμου;
– Προσφέρεται το μεγάλο αυτό έργο, που ανέμενε η Εγνούσσα τόσες δεκαετίες για προεκλογική αντιπαράθεση και δικαστική αντιδικία;”