Αρχική Νέα Τοπικά 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ

24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ

5

Διαστάσεις πανεργατικού μετώπου αποκτά το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου 2006 μετά τις σημερινές αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ που συμπυκνώνουν και τις πρώτες αντιδράσεις των συνδικάτων στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2007.


Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις.


Η ΑΔΕΔΥ καλεί τις μεγάλες Ομοσπονδίες-μέλη της σε σύσκεψη την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και συγκαλεί το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 Οκτωβρίου για να αποφασίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Σε σημερινή απόφαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ διαπιστώνει ότι ο προϋπολογισμός του 2007 κλιμακώνει τη μείωση στο εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων αλλά και τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους στο Δημόσιο.


Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για διάψευση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για νέο μισθολόγιο, για εφαρμογή των βαρέων και ανθυγιεινών στο Δημόσιο και για ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό, ενώ χαρακτηρίζει τον απεργιακό αγώνα των δασκάλων ως ευρύτερη κοινωνική υπόθεση που απαιτεί υποστήριξη.


Αντίστοιχα, η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης και υπογραμμίζει ότι το προσχέδιο προϋπολογισμού προωθεί αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση σε ποσοστό μικρότερο από κάθε άλλη φορά.


Η ΓΣΕΕ κάνει επίσης λόγο για εγκληματική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων κατά των απεργών εκπαιδευτικών και για επικίνδυνες μεθόδους που χρησιμοποιούνται κατά των διαδηλώσεων.

Πηγή: Ναυτεμπορική, 3/10