Αρχική Νέα Τοπικά Οι εκπτώσεις στα μεταφορικά των δικαστικών αντιπροσώπων

Οι εκπτώσεις στα μεταφορικά των δικαστικών αντιπροσώπων

16

ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ που θα τύχουν οι διακινούμενοι με μέσα μαζικής μεταφοράς δικαστικοί αντιπρόσωποι, έφοροι και εκλογείς, κατά τις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, προβλέπονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.


Ειδικότερα προβλέπεται:


– Έκπτωση 30% στις τιμές εισιτηρίων των σιδηροδρόμων στους δικαστικούς αντιπροσώπους, στους εφόρους καθώς και στους εκλογείς για ταξίδια απλής μετάβασης ή με επιστροφή από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους και του εκλογικού τους δικαιώματος, αντίστοιχα, η οποία θα ισχύει αποκλειστικά, για τις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2006, το χρονικό διάστημα από 13-10-2006 μέχρι και 17-10-2006 και για τις επαναληπτικές της 22ας Οκτωβρίου 2006, από 20-10-2006 μέχρι και 24-10-2006, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσης των εισιτηρίων.


Η έκπτωση 30% θα παρέχεται για μεν τους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους με την επίδειξη της πράξης διορισμού τους, για δε τους εκλογείς, επειδή δεν προβλέπεται επίσημο αποδεικτικό παραστατικό που να προσδιορίζει τον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, κατά δήλωση του επιβάτη.


Για τους εκλογείς που θα προέρχονται από το εξωτερικό παρέχεται για την ελληνική διαδρομή επίσης έκπτωση 30% στις τιμές του διεθνούς τιμολογίου SET για ταξίδι από τους συνοριακούς σταθμούς εισόδου τους στην Ελλάδα μέχρι τον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και αντίστροφα.


Ειδικά για τους εκλογείς που προέρχονται από το εξωτερικό, η έκπτωση θα παρέχεται με την επίδειξη του διαβατηρίου, όπου απαιτείται ή του δελτίου αστυνομικής ταυτότητος.


Η εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων και εφόρων, όσον αφορά στην κράτηση θέσεων και την έκδοση εισιτηρίων, θα γίνεται με απόλυτη προτεραιότητα και με προσπάθεια παροχής κάθε δυνατής διευκόλυνσης.


– Έκπτωση 25% από υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας, επί των ισχυουσών τιμών εισιτηρίων, στους δικαστικούς αντιπροσώπους, εφόρους αυτών και στους εκλογείς, για το χρονικό διάστημα από 12-10-2006 μέχρι 18-10-2006 και σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών από 19-10-2006 μέχρι 25-10-2006


– Έκπτωση 20% επί του ναύλου των Ε/Γ ακτοπλοϊκών πλοίων, μόνο για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, με την επίδειξη του διοριστηρίου τους, από τις εταιρείες «Agoudimos Lines» (με τα πλοία «Πηνελόπη» και «Πηνελόπη Α» τα οποία εκτελούν δρομολόγια από Καβάλα ή Θεσσαλονίκη προς Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ικαρία και από Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο), «Alpha Ferries N.E.» (με το πλοίο «Aqua Jewel» για τη γραμμή Ραφήνας – Άνδρου – Τήνου – Μυκόνου), «Hellenic Seaways», «ANEK Lines», «NEL Lines» και «Minoan Lines». Και έκπτωση 20% σε δικαστικούς αντιπροσώπους και εκλογείς από την εταιρεία «Blue Star Ferries».

Πηγή: Ναυτεμπορική, 4/10