Αρχική Νέα Τοπικά Επανήλθαν ΝΕΛ και ΑΝΕΚ για τη Hellenic Seaways

Επανήλθαν ΝΕΛ και ΑΝΕΚ για τη Hellenic Seaways

26

Στα χέρια των Μινωικών το ακτοπλοϊκό «κουβάρι»


Όλο το βάρος των εξελίξεων για τη Hellenic Seaways, πέφτει στις Μινωικές Γραμμές.


ΑΝΟΙΓΕΙ πλέον το παιχνίδι στην ακτοπλοΐα μετά τις προτάσεις που κατατέθηκαν χθες στο τραπέζι των Μινωικών Γραμμών για το 33,31% που κατέχουν στη Hellenic Seaways.Η κρητική εταιρεία εκ των πραγμάτων τίθεται τώρα στο κέντρο των εξελίξεων καθώς καλείται το επόμενο διάστημα να δώσει απάντηση τόσο στη ΝΕΛ που επανήλθε με μία πρόταση στα 3,50 ευρώ ανά μετοχή χωρίς μάλιστα κάποια πρόβλεψη για due diligent.

Η πρόταση ωστόσο κάνει αναφορά σε λογιστικό έλεγχο και αναπροσαρμογή της τιμής σε περίπτωση που η αξία της είναι χαμηλότερη από όσα προκύπτουν με βάση τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2005. Πρόκειται όμως για μία πρόταση στα όρια που έχουν θέσει οι Μινωικές για να εξετάσουν το θέμα της πώλησης.


Την ίδια στιγμή στα γραφεία των Μινωικών έφθασε και η πρόταση της ΑΝΕΚ η οποία σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης της είναι στα επίπεδα των 3,20 ευρώ ανά μετοχή.


Βέβαια και οι δύο προτάσεις συνδέονται με τις επικείμενες αυξήσεις των μετοχικών τους κεφαλαίων που έχουν προγραμματίσει.


Η χθεσινή εξέλιξη που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και σήμερα από τις Μινωικές Γραμμές αλλά και τις άλλες εμπλεκόμενες εταιρείες χτυπά κατά κάποιο τρόπο το καμπανάκι για τις ευρύτερες εξελίξεις στην ακτοπλοΐα, οι οποίες συνδέονται με αναδιαρθρώσεις στόλων αλλά και κινήσεων σε μετοχικό επίπεδο. Χθες έγινε μία ενημέρωση για τις προτάσεις στο ΔΣ των Μινωικών ενώ εκτιμάται ότι οι πρώτες απαντήσεις θα δοθούν μετά από μία εβδομάδα τουλάχιστον.


Οι Μινωικές και η Attica


Όλο το βάρος αυτό των εξελίξεων πέφτει στις Μινωικές Γραμμές, οι οποίες από την πρώτη στιγμή έχουν συνδέσει το θέμα της πώλησης της Hellenic Seaways με τη δυνατότητα υλοποίησης μίας σειράς άλλων επενδυτικών σχεδίων.


Οι Μινωικές αναμένεται να εξετάσουν όλα τα δεδομένα και όταν μία σειρά σχεδίων και προγραμματισμών «κουμπώσουν» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους. Ουσιαστικά λοιπόν το κουβάρι θα ξετυλιχθεί όταν οι Μινωικές καταλήξουν στις οριστικές τους αποφάσεις για τα γενικότερα επενδυτικά τους σχέδια, τα οποία περνούν μέσα από την Αδριατική (καθώς η συγκεκριμένη αγορά είναι βασική για την εταιρεία και όλοι συμφωνούν ότι χρήζει αναδιάρθρωσης) και φθάνουν στην επέκταση τους σε νέες γραμμές.


Οι Μινωικές Γραμμές ήταν άλλωστε και η εταιρεία που έδειξε την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθούν και οι υπόλοιπες.


Ωστόσο η αναδιάρθρωση των στόλων στην Αδριατική αφορά και την Attica Group, η οποία είναι επίσης μέτοχος των Μινωικών με ποσοστό 11,6%.


Συνεπώς, μπορούν να εξετάσουν μία «δίκαιη συναλλαγή» με στόχο τον γενικότερο εξορθολογισμό και επιβίωση του ελληνικού επιβατηγού στόλου στη διεθνή αυτή γραμμή, σύμφωνα με ακτοπλοϊκούς κύκλους.


Οι Μινωικές, από την πλευρά τους δεν αρνούνται ότι εξετάζουν και αυτή την περίπτωση στο πλαίσιο των εναλλακτικών αναπτυξιακών προτάσεων που επεξεργάζονται.


Σημειώνεται ότι το βασικό πρόβλημα της Αδριατικής είναι σήμερα το πρόβλημα «υπερπροσφοράς χωρητικότητας» σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος καυσίμων και όχι τόσο μείωσης της κίνησης.


Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2006 η κίνηση σε ό,τι αφορά τους επιβάτες αυξήθηκε συνολικά κατά 2,25% περίπου και έφθασε τα 1,127 εκατ., ενώ στα φορτηγά αυξήθηκε κατά 3,8% και ξεπέρασε τις 256 χιλιάδες και τέλος στα IΧ υπήρξε μία μικρή μείωση κατά 1,75% και έφθασαν τα 232 χιλιάδες οχήματα.


Όπως σημειώνουν ακτοπλοϊκοί παράγοντες στην Αδριατική παρουσιάζεται επίσης μία «εσωτερική» μετακίνηση φορτίων από την Αγκόνα λιγότερο και το Μπρίντεζι περισσότερο, προς το Μπάρι και τη Βενετία.


Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των οδών μέσω της πρώην Γιουγκοσλαβίας συνιστά πρόβλημα προς το παρόν τουλάχιστον στο βαθμό που η οδική μετακίνηση, η οποία και αυτή έχει τα δικά της κόστη, στοιχίζει λιγότερο από τα ναύλα.


Συνεπώς οι εταιρείες δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αυξήσεις στα ναύλα που να καλύψουν πλήρως τα όποια αυξημένα κόστη αντιμετωπίζουν από τα καύσιμα.


ΑΝΕΚ


Στην τιμή του 1,53 ευρώ διατέθηκε χθες μέσω του ΧΑ οι 1.834.670 ίδιες μετοχές της ΑΝΕΚ που αντιπροσωπεύουν το 3,28% του μετοχικού κεφαλαίου.


Οι μετοχές περιήλθαν σύμφωνα με πληροφορίες σε θεσμικούς επενδυτές οι οποίοι τοποθετούνται στη ναυτιλιακή εταιρεία της Κρήτης εν όψει της αύξησης κεφαλαίου που ανακοινώθηκε.


Παράλληλα, πέρασε μέσω του Χ.Α. ακόμα ένα πακέτο 364.000 τεμαχίων, της ΑΝΕΚ στην τιμή του 1,65 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί στο 0,65% του μετοχικού της κεφαλαίου.


Τέλος Η ΑΝΕΚ επιβεβαίωσε χθες με επίσημη ανακοίνωσή της το ενδιαφέρον της για την Hellenic Seaways.


Παρακολουθεί τις εξελίξεις


Ο όμιλος Λασκαρίδη, που ελέγχει πάνω από το 20% των μετοχών της Hellenic Seaways και το 5,2% των μετοχών των Μινωικών Γραμμών, είναι μία ακόμη «μεταβλητή» στο «ακτοπλοϊκό κουβάρι».


Ο όμιλος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών ωστόσο δεν ξεκαθαρίζει εάν θα παρέμβει με νέα προσφορά για την Hellenic Seaways.


Κύκλοι του Ομίλου επεσήμαιναν χθες στη «Ν» ότι εξακολουθεί πάντως να ισχύει η παλαιότερη θέση του ότι η τιμή 3,50 ευρώ ανά μετοχή είναι ιδιαίτερα υψηλή, και προς το παρόν εμμένει στην πρώτη προσφορά.


Παράλληλα οι ίδιοι κύκλοι σχολιάζοντας τις σχετικές με την Hellenic Seaways εξελίξεις σημείωναν ότι οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην παρούσα συγκυρία.


Ταυτόχρονα σχολιάζοντας τα σενάρια που θέλουν τις Μινωικές Γραμμές να εξετάζουν την περίπτωση αγοράς πλοίων από τον όμιλο Attica σημειώνουν ότι εάν οι τιμές είναι λογικές και δεν επιβαρύνουν υπέρμετρα την εταιρεία τότε είναι μία σωστή επιχειρηματική κίνηση με δεδομένη την κατάσταση στην Αδριατική. Εάν οι τιμές δεν είναι λογικές τότε δεν θα είναι μία σωστή επιχειρηματική κίνηση.

Πηγή: Ναυτεμπορική, 4/10