Αρχική Νέα Τοπικά Οι θέσεις για την ύδρευση της Δημοτικής Ένωσης Καμποχώρων

Οι θέσεις για την ύδρευση της Δημοτικής Ένωσης Καμποχώρων

22

Με ανακοίνωση, η Δημοκρατική ¨Ενωση Καμποχώρων γνωστοποιεί τις θέσεις της για την ύδρευση και πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

“Oι εκλογές είναι πάντα μια κορυφαία στιγμή για την Δημοκρατία. Είναι ώρα που πρέπει ο κάθε πολίτης με ώριμη σκέψη και με το χέρι στην καρδιά να επιλέγει αυτούς που θεωρεί  καταλληλότερους να διαχειριστούν τις τύχες τους.

Ο συνδυασμός Δημοκρατική Ένωση Καμποχώρων δημιούργησε έργο την προηγούμενη τετραετία, και σας καλεί να του δώσετε την δυνατότητα να ολοκληρώσει το έργο του και στην επόμενη. Δεν στηριζόμαστε σε πειραματισμούς και αυτοσχεδιασμούς. Έχουμε δοκιμασμένη συνταγή για την λύση των προβλημάτων μας. Στο θέμα της Ύδρευσης, στην τετραετία 2003-2006 εξασφαλίσαμε την αδιάλειπτη παροχή νερού χρήσης και πόσιμου νερού με σύστημα χλωρίωσης σε όλους τους οικισμούς. Στην τετραετία αυτή έγιναν πολλές αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης σε όλους τους  οικισμούς με μεγαλύτερη βαρύτητα στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου Συκούση, όπου αντικαταστάθηκε μεγάλο μέρος δικτύου που ήταν με αμιαντοσωλήνες. Επίσης έγινε μεταφορά  πόσιμου νερού στα Δ/Δ του Χαλκειούς και του Δαφνώνα. Τι θα κάνουμε την τετραετία που έρχεται ; Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης, μέσα από πιστώσεις του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και από το Δ ΚΠΣ.

Ήδη έχει προταθεί  η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης σε όλους τους οικισμούς του Δήμου έτσι ώστε αυτά να είναι αξιόπιστα χωρίς διαρροές και σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις. Αξιοποίηση των πηγών Πλατάνου, Έξω κήπου Νερακιού, Καμαριού, Καναβουτσάτου, Στρατηγάτου και Πλατανιού.

Μέσα από τις πιστώσεις του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ προτείναμε την μελέτη αξιοποίησης των ανωτέρω πηγών του Δήμου μας ώστε μέσα από την καλλιέργεια τους να βελτιωθεί η ποσότητα του παρεχόμενου νερού. Φράγμα Φυρόλακα: Με την κατασκευή του ταχυδιυλιστηρίου που πρόκειται να υλοποιηθεί στο χώρο του φράγματος θα υδρεύονται με νερό αρίστης ποιότητας οι οικισμοί Γρού και Βασιλεώνοικου.

Αξιοποίηση νερών Δαφνώνα και Παφυλίδας: Η ευρύτερη περιοχή του Δαφνώνα και της Παφυλίδας  διαθέτουν μεγάλες ποσότητες νερού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχει ήδη ξεκινήσει η προσπάθεια  απόκτησης άδειας δημιουργίας υδρευτικής γεώτρησης προκειμένου να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες  ποσότητες νερού με την άντληση και την διάθεσή τους στο υδρευτικό δίκτυο.”

Διαφήμιση