Αρχική Νέα Τοπικά 180 μέρες νοσηλείας για την Αγγελική: Οι μήνες περνούν αλλά η ΕΔΕ...

180 μέρες νοσηλείας για την Αγγελική: Οι μήνες περνούν αλλά η ΕΔΕ δεν ολοκληρώνεται

7

Εξι μήνες, 180 μέρες ακριβώς, συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα του σοβαρού τραυματισμού της δημοσιογράφου από τη Χίο Αγγελικής Χατζηδημητρίου από ιδιωτικό φύλακα του εργοστασίου της ΔΕΗ κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης ρεπορτάζ.
Η Αγγελική Χατζηδημητρίου με τετραπληγία και αλαλία συνεχίζει να νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», ενώ αναμένονται απαντήσεις από κέντρα αποκατάστασης του εξωτερικού ώστε να μεταβεί εκεί κατόπιν υπόδειξης των θεράποντων ιατρών σε αυτά για αποκατάσταση της υγείας της.

Παράλληλα όμως έξι ολόκληρους μήνες τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί για την εξέταση των γιατρών στο νοσοκομείο της Χίου, όπου αρχικά νοσηλεύτηκε η Αγγελική με τη διάγνωση της… «υστερίας» αντί του ισχαιμικού επεισοδίου που προκάλεσαν τα βίαια τραβήγματα από τον ιδιωτικό φύλακα της τσάντας που ήταν κρεμασμένη στο λαιμό της την ώρα του ρεπορτάζ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει απαντήσει ακόμα το υπουργείο Υγείας για το θέμα των μονήρων ειδικοτήτων και για τις υποχρεώσεις που έχουν οι γιατροί, αίτημα που έχει τεθεί από τον αρμόδιο επιθεωρητή που έχει αναλάβει την υπόθεση από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.

 

Οι πληροφορίες από τη Χίο κάνουν λόγο για σκόπιμη καθυστέρηση του πορίσματος ώστε να περάσουν πρώτα οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πλήρης ακινησία υπάρχει και στο θέμα της δίωξης που έχει ασκήσει κατά του ιδιωτικού φύλακα η εισαγγελέας Χίου με την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης.

Να θυμίσουμε ότι σε όλη αυτή την ιστορία μόνο ο υπουργός Υγείας εκδήλωσε ενδιαφέρον ζητώντας μάλιστα και συγγνώμη για το μερίδιο ευθύνης που φέρει το Νοσοκομείο Χίου, σε αντίθεση με το συνάδελφό του υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος, όπως και η ΔΕΗ, δεν έχει ευχηθεί καν περαστικά στην άτυχη δημοσιογράφο.


Αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία, 05/10/2006