Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Εμφύλιος στο νοσοκομείο Χίου

Εμφύλιος στο νοσοκομείο Χίου

59

Στο Νοσοκομείο Χίου αναφέρεται σε άρθρο της η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφερόμενη σε περιστατικά που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Χίου και είδαν το φως της δημοσιότητας σε τοπικές εφημερίδες.

 

“Άγριος πόλεμος στο νοσοκομείο της Χίου ανάμεσα σε γιατρούς και διοίκηση, με αποτέλεσμα ένας ολόκληρος νησιώτικος πληθυσμός να νιώθει ανασφαλής σε σχέση με το σύστημα παροχής δημόσιων υπηρεσιών υγείας.

Χθες στην εφημερίδα της Χίου «Αλήθεια» δημοσιοποιήθηκε η περίπτωση του σοβαρού τραυματισμού ενός 10χρονου παιδιού απ’ τη Βέσσα της Χίου, το οποίο τελικά στο χειρουργείο έχασε τον σπλήνα του μια και δεν υπήρχε στο νοσοκομείο «αιμοστατική κόλλα». Σχετική επιστολή που δημοσιοποιήθηκε χθες έστειλε ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου Γ. Αμύγδαλος στον διοικητή Μ. Γεωργαντέλλη ήδη από τις 13 Σεπτεμβρίου, στην οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και ελλείψεις και σε άλλα υλικά όπως «αντισυμφιτικό τζελ», κάτι που ανάγκασε τους γιατρούς του νοσοκομείου να χειρουργήσουν ξανά ασθενή, 10 ημέρες ύστερα από ένα δύσκολο ήδη χειρουργείο.


Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η εφημερίδα της Χίου «Πολίτης» δημοσιοποίησε και άλλα στοιχεία του ανηλεούς πολέμου στους χώρους του νοσοκομείου της Χίου και σε βάρος της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, ο «Πολίτης» έφερε στην δημοσιότητα καταγγελία του κ. Αμύγδαλου στην Αστυνομία σύμφωνα με την οποία παράνομα χτίστηκαν στην αυλή του νοσοκομείου και μάλιστα δίπλα στον ναό «τουαλέτες». Ο διοικητής του νοσοκομείου από τη μεριά του κατήγγειλε τον διευθυντή του νοσοκομείου ότι «στόχος του είναι να παρεμποδίσει και να ακυρώσει την εγκατάσταση της μονάδας στεφανιογραφίας».


Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντέλλη, «ο κ. Αμύγδαλος προσπαθεί να ακυρώσει αν είναι δυνατόν και τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου». Ως ένα από τα μέσα υπονόμευσης της λειτουργίας ανέφερε τις διαρροές γιατρών από τα τμήματα. «Οι διαρροές γιατρών δεν βοηθούν, είπε, τη λειτουργία ενός μεγάλου νοσοκομείου. Οι 1.500 χειρουργικές επεμβάσεις που γίνονταν παλιότερα έγιναν φέτος 700. Κάθε διευθυντής πρέπει να στελεχώνει με σωστούς επιστήμονες και με παραδειγματικό τρόπο της κλινική του».


Πηγή: Ελευθεροτύπία, 05/10/2006″