Αρχική Νέα Τοπικά Γ.Κοσμίδης: Όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων στη Νομαρχία

Γ.Κοσμίδης: Όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων στη Νομαρχία

9

Σε άρθρο του ο υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος κ.Γιάννης Κοσμίδης αναφέρει:


“Στο προηγούμενο σημείωμά μας επισημάναμε κάποια βασικά σημεία:

 

O Γιώργος Καλουτάς και οι συνεργάτες του σχεδίασαν και εφάρμοσαν ένα ολοκληρωμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Χίου, το οποίο στηριζόταν σε αρχές και απέβλεπε στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Η ανάληψη της διοίκησης της Ν.Α. ΧΙΟΥ από την παράταξη του κ. Λαμπρινούδη έφερε στο προσκήνιο την πολιτική εξυπηρέτησης μικρών ή μεγάλων κομματικών ή και ιδιωτικών συμφερόντων με βασική επιδίωξη την προσέλκυση ψηφοφόρων χωρίς αρχές και μακριά από την άσκηση δημόσιας πολιτικής.
Η επίτευξη του στόχου για τη μετατροπή της ΧΙΟΥ σε κέντρο υψηλής ποιότητας τουρισμού και σε κέντρο υπηρεσιών με αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, προϋποθέτει την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας από καλά οργανωμένες δημόσιες υπηρεσίες που εργάζονται για την προάσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου και του συνόλου των πολιτών. Προς τούτο καταρτίσθηκε σύγχρονος Οργανισμός Οργάνωσης και Λειτουργίας της Ν.Α. ΧΙΟΥ, σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες της Ν.Α. και τις οικονομικές της αντοχές. Παράλληλα κατεβλήθη προσπάθεια για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, την εκπαίδευση των υπαλλήλων στις Νέες Τεχνολογίες, αλλά και την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης εκ μέρους των πολιτών στη Δημόσια Διοίκηση.

Σε προηγούμενο σημείωμα αναφερθήκαμε στις διαδικασίες ανάθεσης έργων και ποια είναι η πολιτική του σημερινού Νομάρχη, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια “βιομηχανία” απευθείας ανάθεσης έργων. Σήμερα  θα  αναφερθούμε  στη “βιομηχανία” προσλήψεων από  το  παράθυρο.


Στην τετραετία της Διοίκησης Λαμπρινούδη έχουν συναφθεί μεταξύ της Ν.Α. ΧΙΟΥ και διαφόρων εκλεκτών περίπου 100 (εκατό) συμβάσεις μίσθωσης έργου. Οι συμβάσεις αυτές συνήφθησαν χωρίς να τηρηθεί κανένας κανόνας δημοσιότητας και διαφάνειας. Πότε έγινε προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις παραπάνω θέσεις; Ποτέ. Οι συμβάσεις συνήφθησαν υπό καθεστώς απόλυτης αδιαφάνειας.


Ο σεβασμός προς τους πολίτες (όλους) και στο δημόσιο χρήμα είναι έννοιες ασύμβατες με την καθεστωτική λογική της παράταξης του κ. Λαμπρινούδη.


Αλλά εκεί που ο ορισμός της διαφθοράς, της συναλλαγής, της εξυπηρέτησης ημετέρων, του ρουσφετιού βρίσκει την πλήρη έκφρασή του είναι η κατηγορία προσλήψεων που αφορά τις δίμηνες συμβάσεις εργασίας. Πρόκειται για προσλήψεις που έγιναν στην τετραετία που πέρασε, σε άγνωστο σε μας αριθμό, με αντικείμενα εργασιών που όντως ξεπερνούν κάθε φαντασία: από την ταξινόμηση και εκκαθάριση του αρχείου του Γραφείου του Νομάρχη μέχρι την καταγραφή ρύπων και ρυπογόνων εστιών και τη συμπλήρωση του αμπελοοινικού μητρώου.


Σύμφωνα με καταγγελίες της υποψηφίας Νομάρχου κ. Ισαβέλλας Μπουρνιά αρκετοί(ες) από τους προσληφθέντες είναι συγγενείς α΄ βαθμού υποψηφίων Νομαρχιακών Συμβούλων με τον συνδυασμό Λαμπρινούδη ή υψηλόβαθμων στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ.


Τέλος έχουν συναφθεί και κάποιες συμβάσεις εργασίας εξάμηνης διάρκειας με ανάλογο περιεχόμενο.


Οι προσλήψεις αυτές διενεργούνται εκτός ΑΣΕΠ και δεν δημοσιεύονται σε προκηρύξεις. Πρόκειται  για προσωπικές επιλογές του «πράσινου» Νομάρχη και των συνεργατών του και είναι μέρος της προεκλογικής τους «εκστρατείας» με έξοδα του Ελληνικού Λαού. Με αυτή την μεθόδευση αφενός προσλαμβάνονται για ένα χρόνο και εργάζονται εκατοντάδες ψηφοφόροι, αφετέρου δε αποκτούν εμπειρία και τη σχετική μοριοδότηση, δηλαδή σαφές προβάδισμα έναντι άλλων, ώστε να μονιμοποιηθούν στη συνέχεια.


Η πρακτική αυτή του «πράσινου» Νομάρχη για τον επηρεασμό συνειδήσεων και κατ’ επέκταση των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω ρουσφετολογικών προσλήψεων παραβιάζει ευθέως τόσο το δημοκρατικό – αντιπροσωπευτικό σύστημα των τοπικών εκλογών όσο και το Σύνταγμα της χώρας. Τίθεται θέμα παραποίησης της βούλησης των πολιτών υπέρ του «πράσινου» υποψήφιου Νομάρχη.”