Αρχική Νέα Τοπικά Συνέντευξη τύπου για την επόμενη τετραετία ο Μάρκος Μεννής

Συνέντευξη τύπου για την επόμενη τετραετία ο Μάρκος Μεννής

9

 Με συγκεκριμένες και ξεκάθαρες θέσεις, τοποθετήθηκε πάνω στα ζητήματα που έχει εντάξει στο πρόγραμμα του για την επόμενη τετραετία, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ»,  Μάρκος Μεννής στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την  Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.
Οπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου, “με την άνεση του ανθρώπου που γνωρίζει άριστα το αντικείμενο με το οποίο καταπιάνεται και την αιχμηρότητα του πολιτικού που δεν  ξέρει ούτε τον ενδιαφέρει να μάθει, να «χαϊδεύει αυτιά», ο Μάρκος  Μεννής έθεσε τις προτεραιότητες του Συνδυασμού του στη διάθεση του Χιώτικου  Λαού”.
ΥΔΡΕΥΤΙΚΟ: Η ολοκλήρωση των υποδομών για την επίλυση του υδρευτικού προβλήματος, που ήδη έχει μπει σε τροχιά επίλυσης,  όχι μόνο για την πόλη της Χίου, αλλά για ολόκληρο το Νομό, είναι η πρώτη ενέργεια  που θα θέσει σε εφαρμογή μετά τη νίκη του ο συνδυασμός. Στο ίδιο ζήτημα εντάσσεται και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, έργο  που έχει ξεκινήσει.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ: Η ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου της πόλης, είναι η τρίτη ενέργεια που θα θέσει σε εφαρμογή ο κ. Μεννής. Παράλληλα θα συνεχίσει τις ενέργειες για την κατασκευή του Περιφερειακού δρόμου του Κάστρου. Παρεμβάσεις που θα φέρουν πιο κοντά το στόχο , όχι αυτοκίνητα μέσα στην πόλη, που οραματίζεται ο σημερινός δήμαρχος Χίου.
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ: Η εκπόνηση πολεοδομικής μελέτης , με τη συνεργασία πανεπιστημίου, που θα καθορίζει τις χρήσεις γης, είναι στα άμεσα σχέδια του κ. Μεννή. «Το Σχέδιο Πόλης είναι ευθύνη όλων μας τόνισε ο κ. Μεννής ανατρέχοντας 
στο προ τριακονταετίας παρελθόν όπου είχε προβλεφθεί ότι το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο δεν δύναται να καλύψει τις ανάγκες από την αλματώδη ανάπτυξη της πόλης μας.
ΑΝΕΡΓΙΑ: Το κυριότερο  πρόβλημα της χιακής κοινωνίας , σύμφωνα και με έρευνα που διεξήγαγε ο Δήμος Χίου, άσχετη με τα προεκλογικά γκάλοπ, είναι η ανεργία.
«Εφόσον οι δημότες της  Χίου μας τοποθετήσουν και πάλι στη θέση την οποία διεκδικούμε με αξιώσεις, η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα θέσει σε εφαρμογή σειρά ενεργειών που στοχεύουν στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας , κατ’ επέκταση» είπε ο κ. Μεννής.
ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΙΟΥ: Στο πλαίσιο των ενεργειών για την εξυπηρέτηση των παραπάνω στόχων, ο κ. Μεννής , ενέταξε πρώτο το νέο λιμάνι Χίου. Σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη κόστους 1 εκατ.. ευρώ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία νέου κεντρικού λιμένα της πόλης μας, στην περιοχή νότια των εγκαταστάσεων του Βιολογικού.
Το κόστος του έργου θα φτάσει τα 45 εκατ. Ευρώ, πόσο που  όπως είπε ο κ. Μεννής, υπάρχει στη διάθεση του Υ. Ε.Ν. Συγκεκριμένα το δάνειο των  6 εκατ,. Ευρώ που πήρε από ευρωπαϊκή τράπεζα  για τον εκσυγχρονισμό των λιμένων της χώρας μας.
Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να τα διεκδικήσουμε όλοι μαζί , δημοτικές και νομαρχιακές παρατάξεις, χωρίς ολιγωρία τόνισε ο κ. Μεννής προβάλλοντας και την επίδραση που θα έχει ένα τέτοιο ποσό στην πάταξη της ανεργίας.
 ΚΑΣΤΡΟ: Στο πρόγραμμα του συνδυασμού του για την ανάπτυξη ο Δήμαρχος  Χίου ενέταξε  τις περιοχές Κάστρο και Κάμπο.
Μελέτη αντίστοιχη με εκείνη της αξιοποίησης του Κάστρου της Ρόδου, ύψους 7,5 εκατ  ευρώ, άμεσα υλοποιήσιμη και επιδοτούμενη από τις Βρυξέλλες σε απευθείας διαδικασίες με την Ε.Ε. Παράλληλα, με τον ίδιο τρόπο, θα επιδιωχθεί  η επιδότηση ιδιωτών  για την αξιοποίηση ακινήτων στο Κάστρο.
ΚΑΜΠΟΣ: Κοινοτική επιδότηση και για την αξιοποίηση των ιδιοκτησιών του Κάμπου θα επιδιώξει η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το Γραφείο Κάμπου, ενώ ε συνεργασία με το Νοσοκομείο, θα προωθήσει και την αξιοποίηση δημόσιων περιουσιών που υπάρχουν εκεί.
Η ίδρυση Γραφείου στις Βρυξέλες σε συνεργασία με την ΤΕΔΚ για την εξασφάλιση των προγραμμάτων της Ε.Ε. είναι ένας στόχος του κ. Μεννή, ενώ  όπως είπε λειτουργεί ήδη Γραφείο της ΚΕΔΚΕ στις Βρυξέλες  για τέτοιους σκοπούς.
Ο κ. Μεννής  αναφέρθηκε  και σε άλλους τομείς, όπως η εκπαίδευση ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του.
 Απαντώντας και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Μεννής άδραξε την ευκαιρία να πει και να κλείσει με αυτά τα λόγια:
«Θεωρώ ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση βεβαίως είναι ακομμάτιστη, αδέσμευτη, αχρωμάτιστη. Είναι όμως πολιτικός θεσμός. Και σαν τέτοιος διαθέτει προοδευτικές και συντηρητικές παρατάξεις, που χαρακτηρίζονται από τις θέσεις τους.
Σε αντίθεση με τις συντηρητικές παρατάξεις που παίρνουν θέσεις  θολές και στρογγυλές, εμείς παίρνουμε θέσεις συγκεκριμένες και αιχμηρές εφόσον χρειαστεί.  Γιατί ξέρουμε καλά και το έχουμε αποδείξει πως αν δε σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν κάνεις».