Αρχική Νέα Τοπικά Απόφαση για νέες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

Απόφαση για νέες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

5

Τη συνέχιση της απεργίας τους και την επόμενη εβδομάδα, τέταρτη κατά σειρά, αποφάσισαν, μετά από ολοήμερη συνεδρίαση, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.

ΟΠΩΣ ανακοίνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία, η νέα απεργιακή κινητοποίηση θα είναι από τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου.

Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 12.00 θα γίνει πανεκπαιδευτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, όπως επίσης και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό-παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Αντίστοιχο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Επίσης, νέες γενικές συνελεύσεις στους συλλόγους θα αρχίσουν από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου. Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση Προέδρων των τοπικών Συλλόγων η οποία θα αποφασίσει για την παραπέρα πορεία του κλάδου. Η απόφαση για συνέχιση της απεργίας ελήφθη από το Δ.Σ. της ΔΟΕ με ψήφους 7 υπέρ και 4 κατά.


Από την πλευρά τους, οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων, μετά από ολοήμερη συνεδρίαση, σήμερα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα και Τρίτη, 9 και 10 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Η απόφαση ελήφθη, με 71 ψήφους υπέρ, επι 77 παρόντων, 3 κατά και 3 λευκά. Ας σημειωθεί ότι, όπως λένε οι καθηγητές, υπέρ τετραήμερης απεργίας τάχθηκαν 27 ενώσεις καθηγητών.


Πηγή: ΑΠΕ