Αρχική Νέα Τοπικά H NEΛ απάντησε στην ANEK στο… πόκερ για το 33,3 % της...

H NEΛ απάντησε στην ANEK στο… πόκερ για το 33,3 % της Seaways

9

«Bροχή» πέφτουν οι προσφορές για την εξαγορά της Hellenic Seaways, που εξελίσσεται σε μήλον της Eριδος στην ελληνική ακτοπλοϊα.


Mετά τον πρώτο γύρο προσφορών από NEΛ και Λασκαρίδη τον περασμένο μήνα για την απόκτηση του 33,3% των μετοχών της Hellenic Seaways που κατέχουν οι Mινωικές Γραμμές, τις προηγούμενες ημέρες άνοιξε νέος χορός προσφορών για την απόκτηση των μετοχών της εταιρείας από την ANEK, αλλά και τη NEΛ.

Oι δύο νέες προσφορές που έχουν στα χέρια τους οι Mινωικές Γραμμές είναι σαφώς βελτιωμένες έναντι των προηγούμενων, προσεγγίζοντας μάλιστα τα όρια που είχαν θέσει οι ίδιες οι Mινωικές Γραμμές για να ανάψουν το πράσινο φως για την πώληση του μεριδίου τους. Tον νέο χορό προσφορών άνοιξε η ANEK καταθέτοντας προσφορά για την εξαγορά του 33,3% της HSW στην τιμή των 3,2 ευρώ ανά μετοχή. H αντίδραση της NEΛ ήταν άμεση με νέα βελτιωμένη προσφορά έναντι της πρώτης που είχε καταθέσει πρόσφατα, περιέχοντας αυτή τη φορά τίμημα ύψους 3,5 ανά μετοχή. Oι προσφορές αυτές είναι σαφώς βελτιωμένες σε σχέση με την προηγούμενη προσφορά της ίδιας της NEΛ, που περιελάμβανε τίμημα 2,95 ευρώ ανά μετοχή αλλά και την προσφορά στην περιοχή των 3 ευρώ που φέρεται να έκανε πρόσφατα ο ήδη μέτοχος της HSW κ. Πάνος Λασκαρίδης.


Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως NEΛ και ANEK έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου με σκοπό την αγορά νέων πλοίων, την αύξηση των μεριδίων αγοράς και τη μείωση του τραπεζικού τους δανεισμού.


Oι δύο αυτές εταιρείες αλλά και ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Λασκαρίδης, επιθυμούν διακαώς -η κάθε μια πλευρά για λογαριασμό της- την πολύφερνη νύφη της ακτοπλοϊας, την Hellenic Seaways, διασταυρώνοντας τα ξίφη τους.

Πηγή: Έθνος, 7/10