Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Ομηρούπολης

Καταγγελία Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Ομηρούπολης

7

Σε δελτίο τύπου η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης αναφέρει:


“Όταν κάποιοι σπείρουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, τότε τα επίχειρα των πράξεών τους είναι η γέννηση φαινομένων, όπως αυτό που συνέβη στη Λαγκάδα και θυμίζει, τηρουμένων των αναλογιών, τον Γκοτζαμάνη.


Συγκεκριμένα, ο ιχθυοκαλλιεργητής Μικές Χαβιάρας, επιτέθηκε άνανδρα και βίαια εναντίον υποψήφιου τοπικού μας συμβούλου και μέλους του τοπικού συλλόγου οικολογίας. Τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο αποκαλώντας τον “Ρουφιάνε του λιμεναρχείου.”


Το “αυγό του φιδιού” αρχίζει να εκκολάπτεται με την υπόθαλψη τέτοιων  πρωτόγνωρων συμπεριφορών για τα ήθη του χωριού από τις άλλες τρεις παρατάξεις.


Τα όποια κροκοδείλια δάκρυα ακολουθήσουν , δεν μπορούν να καλύψουν την ηθική αυτουργία τους. Συγκεκριμένα:


· Α) Μέλη τους ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο την παράταση της χρήσης των χερσαίων εγκαταστάσεων, παρά την εκφρασμένη αντίθεση των κατοίκων συμπαρατασσόμενοι και με τον εν λόγω “κύριο” που ωρυόταν στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου.
· Β) Είναι αυτοί που είναι υπέρμαχοι της λογικής “ο επενδυτής  έχει πάντα δίκιο.”
· Γ) Είναι αυτοί που σε δημοτικό αλλά και σε νομαρχιακό επίπεδο έχουν ανοίξει τις αγκάλες των συνδυασμών τους και φιλοξενούν επιχειρηματίες ή στελέχη του κλάδου.


Θεωρούμε ότι η κατάσταση με αυτή την ενέργεια εγκυμονεί περισσότερους κινδύνους και καλούμε τις άλλες τρεις παρατάξεις, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να συμβάλλουν στη διατήρηση ήπιου πολιτικού κλίματος.


Καλούμε δε την εισαγγελία, πριν να είναι αργά , να διαφυλάξει την ακεραιότητα σωματική και ψυχική των κατοίκων της Λαγκάδας.


Δεν επιθυμούμε την όξυνση της κατάστασης, δεν επιθυμούμε την καλλιέργεια παθών, αλλά και δεν πρόκειται να αφήσουμε απροστάτευτους τους ανθρώπους μας.”