Αρχική Νέα Τοπικά Πολίτες Ομηρούπολης: Καταδικάζομε τη βία και την όξυνση

Πολίτες Ομηρούπολης: Καταδικάζομε τη βία και την όξυνση

4

Σε δελτίο τύπου η παράταξη “Πολίτες Ομηρούπολης” αναφέρει:

 

“Με αφορμή επεισόδια που έγιναν στη Λαγκάδα, μεταξύ κατοίκων του χωριού, σχετικά με το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών, που είχαν σαν αποτέλεσμα ακόμα και τον τραυματισμό συμπολίτη μας, οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ θεωρούν και έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η ένταση που έχει δημιουργηθεί είναι βλαπτική, τόσο για τη συνοχή της τοπικής κοινωνίας, όσο και για το ίδιο το θέμα της παρουσίας των ιχθυοκαλλιεργειών στον κόλπο.


Όσον αφορά τα επεισόδια, τονίζομε ότι σε κάθε περίπτωση, η χρήση βίας είναι καταδικαστέα, από οποιονδήποτε και αν προέρχεται.


Η υπεύθυνη στάση και η νηφαλιότητα είναι αναγκαίο να επικρατήσουν, σήμερα, για να σταματήσει ο εμφύλιος πόλεμος που διχάζει το χωριό. Όλοι οι Λαγκαδούσοι πρέπει να αντιληφτούν ότι έχουν κοινά συμφέροντα, που μόνο με τη σοβαρότητα της Δημοτικής αρχής που θα επιλέξουν, μπορούν να διεκδικηθούν.


Εμείς δηλώνουμε απερίφραστα ότι γνωρίζομε το πρόβλημα και αυτό μπορεί να λυθεί, προς όφελος όλων των κατοίκων, με συγκεκριμένα μέτρα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η σταδιακή, βάσει χρονοδιαγράμματος απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργειών από τον κόλπο, με υπεύθυνους χειρισμούς από μια αξιόπιστη Δημοτική Αρχή, μαζί με την τοπική κοινωνία.


Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν προσδοκούμε σε εκμετάλλευση του προβλήματος, με στόχο τις ψήφους των κατοίκων, προκαλώντας οξύνσεις με δυσάρεστες συνέπειες για την τοπική κοινωνία.”