Αρχική Νέα Τοπικά Παρέμβαση κ.Γιάννη Χαλλιορή για το ανοικτό διυλιστήριο της Ψαρόπετρας

Παρέμβαση κ.Γιάννη Χαλλιορή για το ανοικτό διυλιστήριο της Ψαρόπετρας

6

Σε δελτίο τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος κ.Γ.Χαλλιορής αναφέρει:

 

“Η Δημοτική Αρχή Μεννή, κατά την πάγια τακτική της, συνεχίζει να λέει ψέματα στο Χιώτικο Λαό. Το πιο επικίνδυνο, όμως, είναι ότι όπως και στο θέμα της αύξησης των επιτρεπόμενων τιμών του υδραργύρου, έτσι και στο θέμα του διυλιστηρίου, ο Δήμαρχος κρύβει την αλήθεια από τους δημοτες.

 

Το πολυδιαφημισμένο ανοικτό διυλιστήριο της Ψαρόπετρας, είναι και αυτό μέρος της εικονικής πραγματικότητας  των έργων και των ημερών του κ. Μεννή. Όπως προκύπτει από την από 8 Σεπτεμβρίου 2006 έκθεση ελέγχου των επιθεωρητών περιβάλλοντος του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, οι εγκαταστάσεις της Ψαρόπετρας είναι παράνομες και επικίνδυνες, αφού δεν πληρούν τους περιβαλλοντικούς όρους και τη σχετική νομοθεσία. Αντιθέτως, το Υπουργείο ενδέχεται να διακόψει την ύδρευση από το Διυλιστήριο για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Η δε Δημοτική Αρχή έχει ήδη κληθεί σε απολογία. Και παρ’ όλο που όλα αυτά είναι γνωστά στον κ. Μεννή εδώ και ένα μήνα, ο ίδιος δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ενημερώσει τους δημότες, αλλά κρύβει την αλήθεια και ισχυρίζεται ότι το υδρευτικό έχει λυθεί!

 

Δημότες και Δημότισσες αυτά είναι τα έργα τους, τα οποία είναι και παράνομα και επικίνδυνα για την υγεία, παρόλο που σπατάλησαν 10 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ήρθε η ώρα αυτές οι τακτικές και αυτοί οι άνθρωποι να πάνε στο περιθώριο.  Ο λόγος είναι τώρα σε σας τους δημότες.”